16 юли 2020 | 00:12

Програма на президента Румен Радев за 16 и 17 юли

На 16 юли 2020г. от 17.00 часа в Градската художествена галерия – Пловдив държавният глава ще се срещне със студенти от специалност „Графичен дизайн и фотография“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“. Румен Радев ще разгледа тяхната изложба с фотографии и дизайнерски проекти.

На 17 юли 2020 г. президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства на деня за високопоставени гости на националното военноморско учение с международно участие  „БРИЗ 2020”.

В 08.45 часа президентът Радев ще бъде посрещнат с военни почести на Морска гара Бургас.

Държавният глава ще наблюдава демонстрация на ликвидиране на пожар на търговски кораб в пристанище, преодоляване на последствията от инцидент с търговски кораб на море, операция по овладяване на похитен търговски кораб, евакуация на ранен военнослужещ и други.

В планираното учение ще участват 27 плавателни съда, 2 самолета, 7 вертолета, и 2 413 военнослужещи от Военноморските сили на Република България, Кралство Белгия, Република Грузия, Република Гърция, Република Италия, Кралство Испания, Румъния, САЩ, Република Турция и Република Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.