5 май 2021 | 00:12

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „БСП за България“

На 05 май 2021 г., от 11.00 часа, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България". 

* * * 

Държавният глава ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на ЦИК

Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс, държавният глава Румен Радев ще проведе на консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия. Покани за това бяха изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно събрание.

Публичното изслушване на предложенията, направени от парламентарно представените партии и коалиции, ще започне от 14.00 часа на „Дондуков“ 2 и ще се излъчва в реално време на интернет-страницата на президентската институция на адрес: https://www.president.bg/content/56/Online-video/

* * *

Президентът Румен Радев ще посети град Пещера
 

На 5 май, сряда, държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на празника на град Пещера.

От 20.30 часа президентът ще присъства на тържествената заря-проверка по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия и отбелязване празника на града.

По-рано през деня Румен Радев ще посети село Радилово, където от  19.50 часа ще поднесе цветя на Паметника на трите поколения и ще отправи приветствие към жителите на селото.