8 June 2021 | 00:12

Президентът Румен Радев ще открие конференцията „Инициатива „Три морета“ - единство, иновации, свързаност“

На 8 юни, вторник, в „София Хотел Балкан“ от 13.00 часа президентът Румен Радев ще открие конференцията „Инициатива „Три морета“ - единство, иновации, свързаност“. В събитието ще участват водещи експерти от транспортния сектор.

Форумът ще се състои под патронажа на държавния глава в рамките на българското домакинство на регионалната инициатива за свързаност „Три морета“. Организатори са Институтът по транспортно строителство и инфраструктура, сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура“ и Факултетът по транспортно строителство към УАСГ.

Участниците в конференцията ще обсъдят икономическите перспективи, които  разкрива инициативата “Три морета“ и приноса на България за нейното развитие. Друга основна тема на дискусията ще бъдат възможностите за подобряване на инвестиционната среда и създаване на благоприятен бизнес климат.

Модератори в конференцията ще бъдат служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

***

Уважаеми колеги, форумът ще се състои в зала "Роял" на "София Хотел Балкан". За отразяване на събитието следва да се регистрирате на място до 12.45 часа.