10 юни 2021 | 00:12

Президентът Румен Радев ще участва в експертна конференция, посветена на Инициативата за транспортна, енергийна и дигитална свързаност „Три морета“

На 10 юни, четвъртък, в „София Хотел Балкан“, от 10.00 часа президентът Румен Радев ще участва в конференцията „Инициативата „Три морета“ – между Геополитическата конфронтация и прагматичния реализъм“.

В събитието ще участват водещи експерти по геополитика и международни отношения. Организатори са  Институтът за икономика и международни отношения и Фондация „Фридрих Еберт“. Модератор на конференцията ще бъде Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения.

***

Поради извънредната епидемична обстановка броят на участниците в конференцията е силно ограничен. Организаторите предоставят възможност форумът да бъде проследен единствено онлайн, включително и от представителите на медиите, на следните линкове: 

https://www.facebook.com/FESBulgarien и http://i.cdn.bg/live/JWsea5zrTf

 
***
 
Програма на вицепрезидента Илияна Йотова за 10 юни
 
В четвъртък, 10 юни, в 14.00 часа в двора на 134 Средно училище „Димчо Дебелянов“, София, вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на мемориала „Стената на българските праведници“, посветен на българите, участвали в спасяването на своите сънародници евреи през Втората световна война.
 
По-късно в град Трявна вицепрезидентът ще открие Националните Славейкови празници, които се провеждат под патронажа на президента Румен Радев. В 17.45 часа Илияна Йотова ще поднесе цветя пред паметниците на Петко Славейков и на Пенчо Славейков. Официалното откриване на празниците е от 18.00 часа на площад „Капитан Дядо Никола“.