30 юли 2021 | 00:12

Програма на държавния глава Румен Радев за 30 юли

На 30 юли, петък, от 09.00 часа, в Плевен, държавният глава Румен Радев ще участва в тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”. Церемонията ще се състои на площад „Възраждане“.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй, ще връчи дипломата, пагоните и наградата на първенеца на випуска и ще отправи приветствие към випускниците на ВВВУ.  

По-късно през деня, от 15.00 часа, в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с орден „Мадарски конник“ - първа степен посланика на Държавата Катар у нас Рашид бин Али Ал-Хатър. Отличието ще бъде връчено за приноса на дипломата за развитието и укрепването на двустранните отношения между Република България и Държавата Катар.

От 17.00 часа, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание „Има такъв народ“.