5 август 2022 | 00:12

Вицепрезидентът Йотова е патрон на инициативата за създаване и поставяне в град Левски на скулптурна композиция „Земляците“ – на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков

В петък, 5 август, от 11.00 часа в сградата на община Левски вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на общоградско събрание за учредяването на инициативен комитет за изграждане и поставяне на скулптурна композиция „Земляците“ на тримата емблематични творци Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков. Вицепрезидентът е патрон на инициативата.

***

 
Oт 19.00 часа в курортен комплекс Боровец президентът Румен Радев ще открие Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“. Събитието се провежда под патронажа на държавния глава. В официалното откриване в пространството пред хотел „Рила“ ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.
 
Международният джаз фестивал, който се провежда от 1998 г., носи името на своя основател – д-р Емил Илиев. В голямото международно събитие тази година ще участват музиканти от България, Бразилия, Северна Македония, Великобритания, Ямайка, Сърбия, Италия и Южна Корея. В досегашните издания на фестивала са взели участие над 500 изпълнители от цял свят.