18 декември 2012 | 00:12

Президентът Росен Плевнелиев ще открие Осмия национален иновационен форум „Иновации и конкурентоспособност”

На 18 декември, вторник, от 11.00 ч. в столичния хотел „Шератон”, президентът Росен Плевнелиев ще открие Осмия национален иновационен форум на тема „Иновации и конкурентоспособност”. Държавният глава ще връчи тазгодишната специална награда „Иновативно предприятие на годината”.

***

Разширен съвет по отбрана с участието на президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще се проведе на 18 декември  в Министерството на отбраната. Министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще представят на върховния главнокомандващ политическата и военната оценка за изпълнението на задачите от Българската армия през 2012 г. и ще очертаят приоритетите в отбранителната политика за 2013 година.

Разширеният съвет по отбрана е с начален час 14.00 часа. Изказванията на президента Росен Плевнелиев и на министъра на отбраната Аню Ангелов са открити за медии. Представителите на медиите ще бъдат допускани в сградата на Министерството на отбраната (вход „Аксаков“) от 13.00 ч. до 13.40 ч.  след представяне на лична и журналистическа карта.