НОВИНИ

2018-03-01 13:05:00

Президентът Румен Радев призова младите хора да работят с желание, вяра и любов за България

Работете с желание, вяра и любов за България. Това е най-голямото удовлетворение. Каквото и да става, най-важно е вашият дух да бъде свързан с България и каквито и успехи да постигате, вие винаги духовно ще се връщате към България. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по връчването на наградите от конкурса "Твоите 25 причини да избереш България". Инициативата се провежда под патронажа на българския държавен глава.

Държавният глава заяви, че е приел да бъде патрон на кампанията с удоволствие, защото вярва, че подкрепата за младите хора заслужава адмирации. „Не съм се излъгал като виждам колко млади хора има тук, както и колко много представители на бизнеса и изкуството оказват своята подкрепа. Точно в момент, в който всички сме загрижени как да направим така че младежите да останат в България. Това е една конкретна и ясна стъпка с голям обществен отзвук“, подчерта президентът .

Румен Радев заяви, че е поискал над контура, който е направил на ръката си в рамките на кампанията, да бъде изписана универсалната формула на Айнщайн за масата, скоростта и енергията и обясни, че тази формула обхваща всички присъстващи в залата. „Масата, това сте вие младите хора с вашите биологически дадености и качества“, добави президентът и припомни формулата - E = mc² като разясни, че “c” e константа, която зависи най-вече от обществената система на образованието, на всички обществени слоеве в нашата страна като държава и от личните качества, упоритост, знания и умения, които ще придобият младите хора, за да могат да достигнат тази висока скорост в своя живот.

Малката двойчица отгоре е обществената подкрепа, която вие младите хора получавате от организаторите на това събитие, от българските обществени организации, бизнес, финансови институции, хората на изкуството и културата. Тя е малка, но обществената ангажираност и подкрепата за вас, заедно с качествата, уменията, знанията и усилията ви могат да доведат до тази огромна потенциална енергия, която всеки носи. Така държавният глава обясни своето сравнение и призова младите хора в залата тази енергия да бъде отдадена на бъдещето на България.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

24 февруари 2021 | 17:05
Илияна Йотова обяви носителя на наградата за специален принос на 10-ите награди на БАИТ, които се проведоха под патронажа на президента Радев

24 февруари 2021 | 14:02
Само ден след като в Държавен вестник беше обнародван Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, с който беше създаден особен прокурор по разследването срещу главния прокурор или негов заместник, президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане основни текстове от закона да бъдат обявени за противоконституционни.

23 февруари 2021 | 14:02
Проектът за национален музикален храм на България ще бъде обсъден и в архитектурните среди

23 февруари 2021 | 11:11
Подпомогнати са първите 193 деца със средства от „Българската Коледа”, кампания 2020/2021г. след предложение на Експертния съвет и решение на Комисията към благотворителната инициатива. Общата стойност на направените дарения е в размер на 403 028, 72 лв.