НОВИНИ

2018-03-01 19:36:00

Президентът: Бъдещето ни зависи от това какво, колко и с какво качество произвеждаме в България

„От това какво, колко и с какво качество произвеждаме в България зависи и нашето бъдеще“. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди „Златна мартеница“ за принос към българския бизнес. Държавният глава подчерта, че малките предприятия у нас са такива само по име и като обем на продукция, но всъщност са много големи със своя кураж, идеи и упоритост да произвеждат и да се утвърждаване както в страната, така и в чужбина.

Организатор на събитието е сдружението „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес". Отличията за българските производители бяха връчени за 24-та поредна година

Държавният глава заяви, че България е длъжник на родните производители, но изрази своята увереност, че процесите на намаляване на административната тежест, на възстановяване на доверието в институциите и на повишаване на предвидимостта в бизнес средата са необратими и ще подпомагат производителите, които са инициативни и имат амбицията да продължават напред.

По време на церемонията президентът Румен Радев връчи наградата „Златна мартеница“ на победителя в конкурса – компания-производител на захарни изделия, а вицепрезидентът Илияна Йотова удостои с почетна грамота медия, подкрепяща и популяризираща български производители.

На събитието присъстваха представители на българските делови и бизнес среди, народни представители, общественици.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

24 февруари 2021 | 17:05
Илияна Йотова обяви носителя на наградата за специален принос на 10-ите награди на БАИТ, които се проведоха под патронажа на президента Радев

24 февруари 2021 | 14:02
Само ден след като в Държавен вестник беше обнародван Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, с който беше създаден особен прокурор по разследването срещу главния прокурор или негов заместник, президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане основни текстове от закона да бъдат обявени за противоконституционни.

23 февруари 2021 | 14:02
Проектът за национален музикален храм на България ще бъде обсъден и в архитектурните среди

23 февруари 2021 | 11:11
Подпомогнати са първите 193 деца със средства от „Българската Коледа”, кампания 2020/2021г. след предложение на Експертния съвет и решение на Комисията към благотворителната инициатива. Общата стойност на направените дарения е в размер на 403 028, 72 лв.