НОВИНИ

2018-05-12 10:22:00

Държавният глава призова правителството да отстоява справедливите искания на транспортния бранш

Абсолютно основателни са исканията на нашия транспортен бранш. За мен това е дискриминационна политика и тя не трябва да се допуска, коментира пред журналисти в Брацигово вчера държавният глава Румен Радев във връзка с недоволството на българските превозвачи заради т.н. Пакет за мобилност.

Президентът изрази надежда, че българското правителство ще води преговорите с ЕС безкомпромисно. Ние трябва да отстояваме правата на нашите трудещи се особено когато те са справедливи, каза Румен Радев. По думите на президента, "няма как да говорим за единна Европа, за европейски принципи и идеали, когато се допуска такъв тип отношения“.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

24 май 2018 | 20:08
„Духовността и знанието в България изживяват тежки времена, често недооценени и обидно третирани. На вас се падна отговорната мисия да ги пренесете през тези изпитания“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към гостите на традиционния прием в Националния исторически музей по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

24 май 2018 | 13:01
Илияна Йотова поведе във Велики Преслав празничното шествие за 24 май и за 1125 години от обявяването на града за столица на Първата българска държава

24 май 2018 | 11:11
Слово на президента Румен Радев по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май

22 май 2018 | 17:05
Очаквам оттук-нататък положително развитие във всички области на двустранното сътрудничество на България и Руската федерация. Надявам се положителният импулс от тази визита да бъде използван от двете правителства с оглед на предстоящото посещение и на българския министър-председател в Русия. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на съвместните изявления със своя руски колега Владимир Путин в Сочи.