ФОТО ГАЛЕРИЯ

Церемония по посрещане Церемония по посрещане Церемония по посрещане Пленарни разговори Съвместна пресконференция Съвместна пресконференция Среща с министър-председателя Ана Бърнабич Среща с министър-председателя Ана Бърнабич Среща на четири очи Среща на четири очи Среща на четири очи Среща с председателя на Народната скупщина Мая Гойкович Среща с председателя на Народната скупщина Мая Гойкович Среща с председателя на Народната скупщина Мая Гойкович Президентът Радев положи венец пред Паметника на незнайния воин в Белград Президентът Радев положи венец пред Паметника на незнайния воин в Белград Президентът Радев положи венец пред Паметника на незнайния воин в Белград Президентът посети изложба Президентът посети изложба Втори ден от посещението на Румен Радев в Сърбия Втори ден от посещението на Румен Радев в Сърбия Втори ден от посещението на Румен Радев в Сърбия Втори ден от посещението на Румен Радев в Сърбия
2018-06-21 12:58:00

Президентът Румен Радев e на официално посещение в Република Сърбия

Държавният глава Румен Радев e на официално посещение в Република Сърбия на 21 и 22 юни по покана на своя сръбски колега Александър Вучич.

В първия ден от визитата президентът Радев беше официално посрещнат с церемония в Белград. Румен Радев и Александър Вучич проведоха среща „на четири очи“. След пленарни разговори между двете делегации двамата държавни глави дадоха съвместна пресконференция.

В Белград президентът Радев проведе срещи и с министър-председателя Ана Бърнабич и с председателя на Народната скупщина Мая Гойкович. По-късно държавният глава положи венец пред Паметника на незнайния воин и посети изложбата „Приложна носталгия“.

На 22 юни президентите Румен Радев и Александър Вучич се срещнаха с представители на българското национално малцинство в Димитровград. Двамата поднесоха венци на паметника на загиналите български и сръбски воини през Сръбско-българската война от 1885 г. на Нешков връх.