НОВИНИ

2018-06-28 12:23:00

Президентът Румен Радев назначи Ивелина Димитрова за член на Съвета за електронни медии

На основание чл.98, т.7 от Конституцията на Република България във връзка с чл.24, ал.1 от Закона за радиото и телевизията, държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Ивелина Ганчева Димитрова за член на Съвета за електронни медии.

* * *

Ивелина Димитрова е магистър по право и магистър по социални дейности, политики и здравноосигурителни системи на Великотърновския университет “Св.св. “Кирил и Методий”.

Започва журналистическата си кариера като нещатен сътрудник  в Българската национална телевизия през 1996 г. Последователно е репортер, сценарист, автор на документални филми, рубрики, телевизионни предавания със социална и обществена тематика, редактор, водещ.

През 2003 г. е назначена като продуцент в продуцентско направление “Общество” на БНТ, след като концепцията й за социално предаване, посветено на хората в неравностойно положение е одобрена след редовна конкурсна сесия на медията. Едновременно с това работи като сценарист и редактор на здравните програми на БНТ, реализира социалнозначими обществени кампании, посветени на донорството и трансплантациите, проекти в областта на защитата правата на българските граждани.

Автор е на концепциите и продуцент на успешните ежедневни блокови формати, които съответстват на обществената функция на БНТ:  “Денят отблизо”, “Здравето отблизо”, социалния документално-публицистичен формат “Малки истории”, уникалното за българския медиен ефир здравно риалити “Зелената линейка”.  

Носител е на множество журналистически награди за предаванията и екипите, които създава през годините. Носител е на званието „Достоен българин” в категория „Медии“ за провеждане на кампанията на БНТ и Столична община „Училище без бариери” през 2007 г. и отново през 2014 г. за реализирането на обществения формат “Зелената линейка”, който е и инициатива за превенция на социално-значимите болести у нас. 

Дългогодишен член на Съюза на българските журналисти и експерт в сферата на гражданското общество у нас, неправителствения сектор, българските институции, медийното законодателство.

Участвала е в първите работни групи към СЕМ по разработване на предложение за критерии за оценка на медийно съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата.

Преминала е специализирано обучение за журналисти в Брюксел към Европейската комисия: „Дискриминационни практики в медиите и тяхното преодоляване”, „Двойна дискриминация над жени”, с партньорството на СИБ.

Владее английски и руски език.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

29 юли 2021 | 17:05
Илияна Йотова награди лауреатите на конкурсите за деца и юноши на Държавната агенция за българите в чужбина

27 юли 2021 | 15:03
Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите.

26 юли 2021 | 16:04
България е най-силният привърженик на разширяването на ЕС, но не може да допусне нарушаване на правата на гражданите на Република Северна Македония с българско самосъзнание, заяви българският държавен глава на среща с австрийския си колега

24 юли 2021 | 20:08
Независимо от историческите времена и политическите превратности, българският офицер винаги е имал един най-висш идеал, наречен България, и една най-голяма ценност - свободата и благоденствието на българския народ.