НОВИНИ

2018-06-30 10:18:00

Президентът Румен Радев пожела на жителите на Павликени да предадат своето трудолюбие и патриотизъм на идните поколения

„Античен и вечен“ – това е изписано на герба на Павликени. С право жителите му се гордеят с богатото историческо минало на своя роден край, защото от Античността през Средновековието, до бурните години на Възраждането в десетилетията след Освобождението, Павликени винаги е бил важен регионален център. Това заяви президентът Румен Радев в слово си по случай 75 години от обявяването на Павликени за град.

„Миналото на града е белязано със славни мигове в борбите за национално освобождение на българския народ, а предприемчивият и борбен дух на вашите предци, участвали в борбите за национално освобождение, за църковна независимост и за духовно развитие, открояват важни моменти от нашата история и са основата, на която вие днес стъпвате“, допълни Румен Радев.

Президентът призова жителите на града да съхранят своето трудолюбие, любов и всеотдайност за просперитета на този край, за опазването на богатото историческо минало и за пренасянето през времето на ценностите, завещани им от техните деди, на идните поколения.

По-рано президентът Радев проведе среща с кмета на града инж. Емануил Манолов и ръководството на Общината. Изграждането и разширяването на републиканската транспортна инфраструктура в Северна България, която да засили свързаността между населените места и да насърчи интереса на инвеститорите към региона, беше водещият акцент на срещата. Кметът Манолов открои и необходимостта от по-бързото изграждане на обходен път около Павликени, който да изведе извън града пътния трафик.

По време на посещението си в Павликени държавният глава прие строя на почетния караул на Националната гвардейска част. Румен Радев поднесе цветя пред паметника на загиналите за България.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

16 септември 2021 | 10:10
Следващият служебен кабинет ще положи всички усилия интересите на българските граждани да бъдат защитени по най-добрия начин, заяви служебният министър-председател Стефан Янев

16 септември 2021 | 09:09
Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 16 септември 2021 г. служебно правителство на Република България.

15 септември 2021 | 14:02
Държавният глава Румен Радев подписа указите за назначаване на служебно правителство, което ще встъпи в длъжност на 16 септември, за разпускане на Четиридесет и шестото Народно събрание на същата дата и за насрочване на парламентарни избори на 14 ноември 2021 г.

15 септември 2021 | 12:12
Днес думите на любов и уважение са за българските учители, заяви Илияна Йотова, която откри новата учебна година в Осмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград