НОВИНИ

2020-03-10 14:09:00

Президентът посети компании, утвърждаващи позициите на България на общия европейски пазар

Президентът Румен Радев посети днес Пловдив, където се запозна с производствения процес и дейността на две компании, чиято продукция е насочена към износ и утвърждава позициите на страната ни на общия европейски пазар. България е готова да подкрепи инвестициите в реалната икономика, които насърчават конкурентоспособността и носят със себе си качествено нови бизнес модели и отношения, заяви държавният глава по време на срещите си с представители на ръководствата на двете предприятия.

Президентът Радев и посланикът на Япония у нас Масабо Ватанабе посетиха компания, в която се произвеждат храни със специфични японски продукти и технологии, предназначени за износ в Западна Европа, както и за авиокомпании, свързващи Япония и Европа. Проектът е пилотен и се оценява като изключително успешен от японска страна, което създава перспективи за разширяване на производствената база. Посещението е в продължение на срещите на президента Румен Радев с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе и с японски инвеститори в Токио през октомври миналата година.

Държавният глава посети централата в Пловдив и на българска компания, която е сред най-големите производители на велосипеди в Източна Европа. Около 95 на сто от производството на дружеството е насочено за износ на европейския пазар. Компанията разработва електрически велосипеди, които формират 30 процента от продукцията, като производството им се е увеличило значително през последните години. 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

29 май 2020 | 12:12
Стремежът към просвета и култура е заложен в българина, любознанието е в гена на българските младежи, които са вечно търсещи и устремени към промяна. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към 18-те победителки в „Посланик за един ден“.

28 май 2020 | 19:07
Най-важните изводи от настоящата криза са, че рестриктивните мерки не трябва да нарушават основни човешки права, социалните мерки трябва да помагат своевременно на нуждаещите се, а финансовите инструменти да се насочат към тези, които ще бъдат движещата сила за бързото възстановяване. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си в събитието на високо равнище на ООН, което се осъществи чрез видеоконферентна връзка.

27 май 2020 | 15:03
Конкурентоспособно селско стопанство се развива с подкрепа за съвременната агронаука, заяви Румен Радев в Садово

27 май 2020 | 14:02
Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира и да се набележат ясни мерки и цялостен подход, а не „на парче“, заяви държавният глава