НОВИНИ

2020-06-19 14:12:00

Румен Радев: С укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-взискателни към моралния облик на управляващите

В политиката трябва да влизат хора с утвърдени ценности, подчерта държавният глава


С укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни и взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си на разкопките на древния град Хераклея Синтика край Петрич в отговор на журналистически въпрос, дали задържането във властта лишава политиците от морал и ценности.

Държавният глава подчерта, че печеленето на избори трябва да става с привличането на обществена енергия, чието мобилизиране категорично да не се случва с компромати. Затова трябва да се мисли, когато се гласува и в политиката, по думите на президента, следва да влизат хора с утвърдени преди това ценности. „Избори трябва да се печелят с програми, политики и резултати“, каза още Румен Радев.

Запитан за плановете си за втори президентски мандат Румен Радев посочи, че в момента дневният ред на българското общество е друг, а в отговор на въпрос дали ще участва в политически проект, държавният глава отбеляза, че следва стриктно написаното в Конституцията.

Президентът коментира и предстоящото налагане на вето върху промените в Закона на МВР, с които се предвижда създаването на паралелни на НСО охранителни структури. Законът ще бъде върнат за ново обсъждане в Народното събрание на 22 юни.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

9 юли 2020 | 19:07
Това е битка за достойнството ни, децата, бъдещето, природата ни и за справедлива България, заяви президентът Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова се присъедини към гражданите, събрали се на „Дондуков“ 2

9 юли 2020 | 12:12
Издания от новата поредица с творби на Иван Вазов на издателство „Захарий Стоянов“ подари вицепрезидентът Илияна Йотова на Възпитателно училище-интернат „Христо Ботев“ в село Подем, община Долна Митрополия. Дарението е по повод 170-годишнината от рождението на патриарха на българската литература.

8 юли 2020 | 17:05
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на фондация „За нашите деца“ и се запозна с изграждащия се комплексен център за ранно детско развитие. Дейността на неправителствената организация е свързана с осигуряването на сигурна семейна среда и възможности за пълноценно развитие и щастливо детство за всяко дете.

8 юли 2020 | 17:05
Президентът Румен Радев призова правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обектите в парк „Росенец“ и при отклонение от законите да се вземат мерки