НОВИНИ

2020-10-13 16:10:00

Вицепрезидентът Йотова разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на Клуба на великотърновци в София

С ръководството на Културния клуб на великотърновци, които живеят в София, разговаря вицепрезидентът Илияна Йотова на „Дондуков“ 2. Клубът, чийто настоящ председател е доц. д-р инж. Атанас Дончев, съществува от 47 години и вече е създал сплотено общество на великотърновци в София. Редовно организира срещи с държавници, политици и видни личности от различни сфери на обществения живот.

Вицепрезидентът Йотова поддържа контакти с клуба и през 2018 г. беше негов гост. Противоепидемичните мерки днес не позволиха среща в по-широк състав.

На срещата беше обсъдена дейността на Клуба на великотърновците и възможностите за популяризиране на дейността му и привличането на млади хора в нея. Актуалната политическа обстановка и продължаващите трети месец протести също бяха тема на разговора.

Отбелязване на паметни дати от българската история е акцент в дейността на Клуба на великотърновци в София. Вицепрезидентът Йотова запозна ръководството на клуба с инициативата „Будната България“, която организира с българите в чужбина по повод Деня на народните будители. В триминутен видео запис деца, младежи и възрастни от българските общности зад граница могат да разкажат или покажат всичко, което ги зарежда със сила и самочувствие, че са българи. Ръководството на клуба оцени високо идеята и с интерес ще я разпространи до наши сънародници в чужбина.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

25 ноември 2020 | 13:01
Президентът Румен Радев наложи вето на параграф 93 от Закона за изменение и допълнение на Закона за данъка върху добавената стойност, приет на 19 ноември т.г.

25 ноември 2020 | 13:01
12-те кризисни центъра в момента са препълнени по данни на неправителствения сектор

23 ноември 2020 | 14:02
Държавният глава поздрави във видеообръщение участниците в Сесията на Комитета на пълномощните представители на страните-членки на Обединения институт за ядрени изследвания

20 ноември 2020 | 16:04
„Район Тараклия се утвърди като безспорен център на българщината благодарение на активната българска общност. Пазейки паметта, укрепваме себе си, силата си и самочувствието си на българи.“ Това пише вицепрезидентът Илияна Йотова в поздравителен адрес до българското малцинство в Тараклия по повод тройния юбилей на молдовския район