НОВИНИ

2023-03-13 13:36:00

Вицепрезидентът към победителките в „Посланик за един ден“: Смело отстоявайте позициите си!

Не се страхувайте да отстоявате позициите си дори когато срещате съпротива и неодобрение. Бъдете уверени в себе си, само така ще постигнете промяната към по-добро, към която всички се стремим. Образованието е в основата на пътя към развитието. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова посрещна на „Дондуков“ 2 победителките в инициативата на британското посолство в София „Посланик за един ден“. Йотова запозна с дейността си Есперанса Найденова от Вълчедръм, Ипек Кьосеибиш от Русе, Ния Георгиева от Перник. Момичетата споделиха своето мнение по широк кръг от въпроси – от равенството между мъжете и жените до войната в Украйна.

Конкурсът, създаден преди шест години от бившия британския посланик в България Ема Хопкинс по повод Международния ден на жената, окуражава българските момичета да изразят своите възгледи по значими за обществото въпроси и да разгърнат потенциала си. От началото си „Посланик за един ден“ се провежда под патронажа на вицепрезидента Йотова. Темата на тазгодишното издание на конкурса беше „Да прегърнем равенството“. Въпросът, по който желаещите на възраст от 14 до 18 години писаха есе в рамките на 250 думи, беше: Ако бяхте посланик за един ден, как бихте насърчили равенството между жените и мъжете в България?

Победителките се включиха в работното ежедневие на вицепрезидента Йотова и на британския посланик Роб Диксън. Срещнаха се със заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова, с представители на УНИЦЕФ и на Асоциация „Анимус“. Победителите се срещнаха и с посланиците на Ирландия, Албания, Финландия и Пакистан. Имаха обучителен курс по лидерски умения.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

27 март 2023 | 17:05
Президентът се срещна с представители на борда на директорите на "Юробанк Груп"

27 март 2023 | 14:02
Държавният глава Румен Радев прие в президентската институция ученици от 3-и клас на 81 Средно училище „Виктор Юго“ в София по случай предстоящото настъпване на празника Лазаровден.

26 март 2023 | 12:12
Илияна Йотова участва в честването-поклонение в София за Деня на Тракия

24 март 2023 | 19:07
Осигуряването на коридори за износ на продукция от Украйна не трябва да води до изкривяване на българския пазар и увреждане на интересите на нашите селскостопански производители, посочи държавният глава пред журналисти в Брюксел