8 февруари 2019 | 00:12

Програми на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова за 8 февруари

На 8 февруари, петък, от 10.00 часа в зала „България“ президентът Румен Радев ще приветства делегатите на Десетия конгрес на Конфедерацията на труда “Подкрепа”. На форума ще бъде отбелязана 30-годишнината от създаването на синдиката.

От 14.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще бъде домакин на церемонията по отличаване на победителите в Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината“ за издания 2016,2017 и 2018 година с марката „Високи постижения в иновациите“.

Националният конкурс „Иновативно предприятие на годината“ се организира от фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Enterprise Europe Network – България и се провежда под патронажа на държавния глава.  Марката "Високи постижения в иновациите” е знак за иновативност, с който се отличават върхови постижения, въздействие и ефективност на авангардни иновации, разработени от български предприятия.


***


На 8 февруари, петък, в 9.30 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в церемония пред паметника на Стефан Стамболов в София по повод 165 години от рождението му.

В 10.00 часа, в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ вицепрезидентът ще бъде удостоена с почетния знак „Стефан Стамболов“ – за личен принос към българската държавност. Почетният знак е учреден през 2006 г. от Института по лидерство към Университета по библиотекознание и информационни технологии, от Българската академия на науките и Националния военноисторически музей.

В 19.00 часа, на официален прием в „София Ивент център“ Илияна Йотова ще отправи приветствие по случай 30 години от създаването на КТ „Подкрепа“.