18 юли 2019 | 00:12

Президентът Румен Радев ще поздрави участниците в годишната среща на българските дипломатически представители

На 18 юли, четвъртък, държавният глава Румен Радев ще вземе участие в годишната среща на посланиците на Република България, която се провежда в Централния военен клуб.

Президентът ще направи изказване пред българските дипломати от 16.00 часа.

***

Президентът ще посети Карлово за отбелязването на 182-ата годишнина от рождението на Васил Левски

На 18 юли, четвъртък, държавният глава Румен Радев ще посети Карлово, където ще участва в тържествената програма за отбелязване на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Програмата ще започне в 21.00 часа на пл. „Васил Левски“ в града.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй на представителни части на Българската армия и ще произнесе тържествено слово пред паметника на Апостола.

Проявите в Карлово, посветени на рождението на Васил Левски, се състоят под патронажа на държавния глава Румен Радев. Тяхната кулминация е на 18 юли - рождената дата на Апостола на свободата.

В Карлово президентът ще бъде със съпругата си Десислава Радева.

 

***

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в честването в София на 182 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли, четвъртък, пред паметника на Васил Левски в Борисовата градина вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в отбелязването на 182-годишнината от рождението на Апостола на свободата. Честването е с начален час 11.00.