18 октомври 2019 | 00:12

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на Празника на военните парашутисти

На 18 октомври, петък, от 12.00 часа пред Паметника на парашутиста до сградата на Народното събрание държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния караул по случай Празника на военните парашутисти и ще поднесе венци пред Паметника на парашутиста.

***

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на честването на 10-ия юбилей на Българското училище "Христо Ботев" в Страсбург

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на тържественото отбелязване на 10-годишнината на Европейската асоциация „Кирил и Методий“ и създаденото към нея Българско училище „Христо Ботев“ в Страсбург. Честването ще се състои на 19 октомври, събота.

Посещението на Илияна Йотова в Страсбург започва на 18 октомври, петък. Предвидени са срещи на вицепрезидента с председателя на Европейския съд по правата на човека, с генералния секретар на Съвета на Европа и с генералния секретар на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. През 2019 г. Съветът на Европа чества своята 70-годишнина, а Европейският съд по правата на човека – 60 години от създаването си. Илияна Йотова ще разговаря с български служители в Съвета на Европа и с български студенти в Страсбург.