29 март 2023 | 00:12

Програма на президента Румен Радев за 29 март

На 29 март, сряда, държавният глава Румен Радев ще участва в отбелязването на 70-годишнината на Химикотехнологичния и металургичен университет и 20-годишнината на Националния научно-изследователски център Българско водородно общество в София.

От 10.00 часа в зала „Асен Златаров“ на ХТМУ (бул. Климент Охридски №8) ще започне тържественото честване. Президентът ще отправи приветствие по повод празника.

Румен Радев ще посети лаборатории по инженерна химия на университета, както и Библиотечно-информационния център при ХТМУ.

По време на посещението си държавният глава ще посети и Института по водородни технологии „Свети апостол и евангелист Лука“.
 
От 19.50 часа президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

На празничната вечеря, която ще се проведе в „Гранд Хотел София“ в столицата, са поканени представители на традиционното вероизповедание в България и останалите религиозни общности в страната, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско изповедание.