4 декември 2012 | 00:12

Президентът ще даде начало на десетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”

На 4 декември 2012 г., вторник, в 10.30 часа, президентът Росен Плевнелиев ще обяви началото на десетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”. Държавният глава ще представи новото лого и акцентите на кампанията за 2012-2013 година.

Началото на тазгодишното издание на „Българската Коледа” ще бъде дадено в Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София“ в София (кв. Красна поляна, бул. „Възкресение" 1).

 


Президентът Плевнелиев ще участва в отбелязването на годишнината от създаването на Обединения център за услуги на Кока-Кола в София


  
На 4 декември, в 17. 00 часа в сградата на Кока-Кола Хеленик Груп, президентът Росен Плевнелиев ще участва в отбелязването на първата година от създаването на Обединения център на компанията за предоставяне на услуги в сферата на финансите и човешките ресурси.

При създаването на Обединения център за услуги на Кока-Кола България е предпочетена пред 14 други европейски страни. В центъра работят 200 български служители.

 

Вицепрезидентът Маргарита Попова заминава на работно посещение в Кипър

Вицепрезидентът Маргарита Попова заминава от 4 до 6 декември 2012 г. на тридневно работно посещение в Република Кипър.

На 4 декември вицепрезидентът Попова ще разговаря с президента на Република Кипър Димитрис Христофиас.

В програмата на вицепрезидента са предвидени срещи с министъра на външните работи на Кипър Ерато Козаку-Маркулис, а така също и с кмета на Никозия Константинос Йоркаджис.

По-късно в сградата на българското посолство в Никозия, вицепрезидентът Попова ще открие барелеф на Васил Левски. След церемонията Маргарита Попова ще има среща с българската общност в Кипър.

На 5 декември Маргарита Попова ще се срещне с Негово Блаженство архиепископ Хрисостомос ІІ.Вицепрезидентът ще има и работна среща със Съюза на българите в Кипър.

На 6 декември Маргарита Попова ще разговаря с председателя на Парламента на Република Кипър Янаки Омиру и ще посети българското съботно-неделно училище в Пафос.