17 май 2014 | 12:12

Президентът Росен Плевнелиев прие първите посетители в Деня на отворените врати в президентската институция

Държавата не трябва да се подиграва на хората, институциите трябва да са отворени и ефективни. С тези думи президентът Росен Плевнелиев се обърна към гостите в Деня на отворените врати в президентската институция, който се провежда за трета поредна година.


В Гербовата зала на „Дондуков“ 2, където държавният глава посреща официалните си гости, президентът по традиция поздрави първите посетители на институцията. Росен Плевнелиев ги запозна с ордените и медалите, връчвани за особени заслуги на български и чужди граждани.

За първи път гражданите имат възможност да видят и част от протоколните подаръци на българския президент. Сред тях са дарове от президента на САЩ Барак Обама, Нейно Величество кралицата на Обединеното кралство Елизабет II, датското кралско семейство, държавни и правителствени ръководители, религиозни и политически лидери от цял свят.

На първите посетители на президентската институция Росен Плевнелиев отстъпи стола си в залата, където заседава Консултативният съвет за национална сигурност, показа им и работния си кабинет.