15 август 2012 | 14:02

Президентът Росен Плевнелиев връчва награда „Джон Атанасов” за перспективен млад изследовател в сферата на информационните и комуникационни технологии

Президентът Росен Плевнелиев продължава традицията на учредената през 2003 г. награда „Джон Атанасов“, основана на името на създателя на първия електронен компютър - известният учен от български произход Джон Атанасов. На 4 октомври 2012 година, 109-та годишнина от рождението на Джон Атанасов, държавният глава ще връчи награда „Джон Атанасов” за перспективен млад изследовател в сферата на информационните и комуникационните технологии. За първи път тази година ще бъдат връчени и две грамоти „Джон Атанасов - за прилагане на научни постижения в практиката и за проекти с висока обществена значимост“ и две грамоти „Джон Атанасов - ученици и техните преподаватели“.

Кандидатурите за наградата „Джон Атанасов“ и почетните грамоти се приемат до 27 септември 2012 г. на електронен адрес nagradajohnatanasoff@president.bg, или на хартиен носител на адрес Aдминистрация на Президента на Република България (За отличията на Президента на Републиката „Джон Атанасов“), София 1123, бул. „Дондуков” №2.

Предложенията ще бъдат оценени от Комисия по избор на носители на наградата и почетните грамоти, в която участват водещи изследователи и практици в областта на информационните и комуникационни технологии. Пълна информация за изискванията към кандидатите, както и съставът на Комисията за избор на носителите на наградата и грамотите „Джон Атанасов” и правилата за нейната работа, са публикувани на интернет страницата на отличията „Джон Атанасов” http://www.president.bg/ja_nominacii_2012.php.

Контакти за допълнителна информация:
Тел. 02/92 39 106
E-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg