17 септември 2014 | 16:04

Най-добрите проекти за лого на президентските награди „Джон Атанасов“ ще бъдат представени в изложба

На 18 септември, четвъртък, от 18.00 часа в сградата на „Betahaus“ в София (ул. „Крум Попов“ 56-58) ще бъде открита изложба с 20-те най-добри предложения за лого на президентските отличия „Джон Атанасов“. Проектите участваха в конкурса, обявен от Администрацията на Президента, за графичен символ на отличията.
 
По време на изложбата за пръв път ще бъде представено логото, което спечели състезанието. В проявата ще се включат талантливите дизайнери, които изпратиха свои предложения за символ на наградите „Джон Атанасов“.
 
В конкурса за изработване на оригинален проект за лого на отличията на президента „Джон Атанасов“ бяха подадени общо 67 международни идейни проекта. Професионалното жури, което оценява кандидатите, отличи 20 предложения за лого, които ще бъдат представени на изложбата. Целта на конкурса беше да се създаде съвременен символ на изследователската креативност, иновациите и практическото приложение на науката, въплътени в ежегодните президентски награди за млади учени, които са доказали голям потенциал в областта на информатиката и информационните и комуникационните технологии.
 
Авторите на първите три отличени проекта ще получат поощрителни награди и грамоти на специална церемония по връчване на наградите „Джон Атанасов“ за 2014 г. в началото на октомври.