НОВИНИ

2012-05-09 11:15:00

Трима кандидати за представител от квотата на държавния глава в Съвета за електронни медии ще бъдат допуснати до публично изслушване

На 2 и 3 май 2012 г. се проведе заседание на комисия, създадена с Указ № 171/25.04.2012 г., в състав:

Председател – Екатерина Захариева - Главен секретар на Президента на Републиката. Членове на комисията са Мария Иванова - Прессекретар, проф. Кирил Топалов - Секретар по духовност, култура и национална идентичност, Милен Любенов - Секретар по вътрешна политика, Григор Антонов - Съветник по културата.

По време на заседанието бяха изслушани единадесет кандидати. До публично изслушване на концепциите са допуснати: Чавдар Стефанов, Ивайло Савов, Мария Стоянова.

Сред мотивите тези трима кандидати да преминат до финалната фаза на процедурата са представянето на добра визия за работата и проблемите, които стоят на дневен ред пред СЕМ, както и задълбочено познаване на медийната среда, което кандидатите демонстрираха по време на събеседването с комисията.

Чавдар Георгиев Стефанов е номиниран от Фондация „Център за независима журналистика” за член на СЕМ от квотата на държавния глава.
Ивайло Стефанов Савов е номинацията на Съюза на слепите в България.
Мария Илиева Стоянова е номинирана от Фондация „Център за развитие на медиите”.

Публичното изслушване ще се състои на 11 май 2012 г. от 10.00 часа в сградата на Администрацията на Президента. Тримата кандидати ще представят публично своите концепции.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

21 октомври 2021 | 17:05
Основна тема на днешния Европейски съвет е енергийната криза в Европа и стремително растящите цени на електрическата енергия и природния газ. Проблемът е общоевропейски и ние трябва да търсим координирани действия на ниво Европейски съюз, така че да защитим гражданите и бизнеса. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет, на което представлява България.

21 октомври 2021 | 13:01
Илияна Йотова почете героите, извоювали свободата на Родопите

20 октомври 2021 | 20:08
Длъжни сме да пазим и предаваме през поколенията завета на нашите предци, които спасиха българските евреи. Дори и в най-мрачния период на човешката история нашият народ постигна победа на човечността, солидарността и смелостта, които и днес изграждат тъканта на българското общество. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в Еврейския културен дом в София участва в откриването на инициативата „Запомнени заради доброто“, създадена по повод 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи.

20 октомври 2021 | 18:06
Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.