НОВИНИ

2012-05-09 11:15:00

Трима кандидати за представител от квотата на държавния глава в Съвета за електронни медии ще бъдат допуснати до публично изслушване

На 2 и 3 май 2012 г. се проведе заседание на комисия, създадена с Указ № 171/25.04.2012 г., в състав:

Председател – Екатерина Захариева - Главен секретар на Президента на Републиката. Членове на комисията са Мария Иванова - Прессекретар, проф. Кирил Топалов - Секретар по духовност, култура и национална идентичност, Милен Любенов - Секретар по вътрешна политика, Григор Антонов - Съветник по културата.

По време на заседанието бяха изслушани единадесет кандидати. До публично изслушване на концепциите са допуснати: Чавдар Стефанов, Ивайло Савов, Мария Стоянова.

Сред мотивите тези трима кандидати да преминат до финалната фаза на процедурата са представянето на добра визия за работата и проблемите, които стоят на дневен ред пред СЕМ, както и задълбочено познаване на медийната среда, което кандидатите демонстрираха по време на събеседването с комисията.

Чавдар Георгиев Стефанов е номиниран от Фондация „Център за независима журналистика” за член на СЕМ от квотата на държавния глава.
Ивайло Стефанов Савов е номинацията на Съюза на слепите в България.
Мария Илиева Стоянова е номинирана от Фондация „Център за развитие на медиите”.

Публичното изслушване ще се състои на 11 май 2012 г. от 10.00 часа в сградата на Администрацията на Президента. Тримата кандидати ще представят публично своите концепции.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

29 юли 2021 | 17:05
Илияна Йотова награди лауреатите на конкурсите за деца и юноши на Държавната агенция за българите в чужбина

27 юли 2021 | 15:03
Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите.

26 юли 2021 | 16:04
България е най-силният привърженик на разширяването на ЕС, но не може да допусне нарушаване на правата на гражданите на Република Северна Македония с българско самосъзнание, заяви българският държавен глава на среща с австрийския си колега

24 юли 2021 | 20:08
Независимо от историческите времена и политическите превратности, българският офицер винаги е имал един най-висш идеал, наречен България, и една най-голяма ценност - свободата и благоденствието на българския народ.