НОВИНИ

2012-05-09 17:30:00

Маргарита Попова: Стратегиите за регионално развитие ще бъдат успешни, ако създават перспективи за отделните хора

“Стратегиите за развитие на Северозападна България могат да бъдат успешни, ако създават перспективи за отделните хора, заяви днес в Ловеч вицепрезидентът Маргарита Попова по време на работна среща с областната и общинска управа на града. Тя даде висока оценка на взаимодействието между институциите в Ловешка област.

Пред вицепрезидента Попова областният управител Ваня Събчева определи Ловеч като една от най-добре развиващите се области в Северозападна България. Това, според нея, е свързано преди всичко с добрите условия за откриване на нови работни места. Приоритет за Община Ловеч е запазването на високото равнище на заетостта и откриването на нови производствени мощности, допълни кметът на града Минчо Казанджиев.

Областният управител и кметът на Ловеч запознаха вицепрезидента Маргарита Попова с актуалната програма за развитие на града и областта до 2013 година. Водещи акценти в нея са енергийната ефективност и реформата във водния сектор. Ограничената бюджетна субсидия и намалените данъчни постъпления в условията на криза могат да бъдат компенсирани с по-добро усвояване на средствата от европейските фондове, считат представителите на местната власт в Ловешка област. По време на срещата бе отбелязан интересът на всички общини от Северозападна България от ускорено изграждане на АМ „Хемус”.

По-рано днес в вицепрезидентът Маргарита Попова участва в програмата на честванията за Деня на Европа. В град Априлци Маргарита Попова поднесе венец пред паметника на Новоселските мъченици, загинали в Априлското въстание през 1876 година.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

29 юли 2021 | 17:05
Илияна Йотова награди лауреатите на конкурсите за деца и юноши на Държавната агенция за българите в чужбина

27 юли 2021 | 15:03
Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите.

26 юли 2021 | 16:04
България е най-силният привърженик на разширяването на ЕС, но не може да допусне нарушаване на правата на гражданите на Република Северна Македония с българско самосъзнание, заяви българският държавен глава на среща с австрийския си колега

24 юли 2021 | 20:08
Независимо от историческите времена и политическите превратности, българският офицер винаги е имал един най-висш идеал, наречен България, и една най-голяма ценност - свободата и благоденствието на българския народ.