НОВИНИ

2017-12-01 17:50:00

Президентът Румен Радев се срещна на „Дондуков“ 2 с председателя на Военния комитет на НАТО ген. Петър Павел

На среща на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев обсъди с председателя на Военния комитет на НАТО ген. Петър Павел взаимодействието между НАТО и Европейския съюз в сферата на отбраната и сигурността. Ген. Петър Павел изрази признателността си към българския държавен глава за неговия ангажимент за изграждането на модерни и силни български Въоръжени сили, които дават своя реален принос в общите отбранителни способности на НАТО.
 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

21 март 2018 | 16:04
Държавният глава Румен Радев участва днес като основен говорител в заключителната пленарна сесия на Шестия глобален форум за борба с антисемитизма, който се състои в Йерусалим. Пред аудитория от над 600 души, представляващи правителства и неправителствени организации от цял свят, президентът Румен Радев беше представен като държавен глава на народ, спасил цялата своя еврейска общност в годините на Втората световна война.

21 март 2018 | 16:04
България и Израел имат отличен политически диалог, който е предпоставка за постигането на много повече прагматизъм в двустранното партньорство в ключови сфери като информационните технологии, инвестициите и сигурността. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на председателя на Кнесета на Израел Юли-Йоел Еделщайн, които проведоха среща в Йерусалим.

21 март 2018 | 13:01
„Не съществува дебат „Не на Европа“, но не можем да продължим без радикални промени.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на лекция пред завършващите Българското училище за политика „Димитър Паница“, която се проведе в град Правец.

20 март 2018 | 16:04
Общността на българските евреи в Израел е естествен мост за развитие на двустранния обмен в областта на образованието и културата, заяви днес президентът Румен Радев на среща в Йерусалим с представители на организации на българските евреи в Държавата Израел.