НОВИНИ

2020-10-13 16:10:00

Вицепрезидентът Йотова разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на Клуба на великотърновци в София

С ръководството на Културния клуб на великотърновци, които живеят в София, разговаря вицепрезидентът Илияна Йотова на „Дондуков“ 2. Клубът, чийто настоящ председател е доц. д-р инж. Атанас Дончев, съществува от 47 години и вече е създал сплотено общество на великотърновци в София. Редовно организира срещи с държавници, политици и видни личности от различни сфери на обществения живот.

Вицепрезидентът Йотова поддържа контакти с клуба и през 2018 г. беше негов гост. Противоепидемичните мерки днес не позволиха среща в по-широк състав.

На срещата беше обсъдена дейността на Клуба на великотърновците и възможностите за популяризиране на дейността му и привличането на млади хора в нея. Актуалната политическа обстановка и продължаващите трети месец протести също бяха тема на разговора.

Отбелязване на паметни дати от българската история е акцент в дейността на Клуба на великотърновци в София. Вицепрезидентът Йотова запозна ръководството на клуба с инициативата „Будната България“, която организира с българите в чужбина по повод Деня на народните будители. В триминутен видео запис деца, младежи и възрастни от българските общности зад граница могат да разкажат или покажат всичко, което ги зарежда със сила и самочувствие, че са българи. Ръководството на клуба оцени високо идеята и с интерес ще я разпространи до наши сънародници в чужбина.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

16 септември 2021 | 10:10
Следващият служебен кабинет ще положи всички усилия интересите на българските граждани да бъдат защитени по най-добрия начин, заяви служебният министър-председател Стефан Янев

16 септември 2021 | 09:09
Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 16 септември 2021 г. служебно правителство на Република България.

15 септември 2021 | 14:02
Държавният глава Румен Радев подписа указите за назначаване на служебно правителство, което ще встъпи в длъжност на 16 септември, за разпускане на Четиридесет и шестото Народно събрание на същата дата и за насрочване на парламентарни избори на 14 ноември 2021 г.

15 септември 2021 | 12:12
Днес думите на любов и уважение са за българските учители, заяви Илияна Йотова, която откри новата учебна година в Осмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград