НОВИНИ

2020-10-13 16:10:00

Вицепрезидентът Йотова разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на Клуба на великотърновци в София

С ръководството на Културния клуб на великотърновци, които живеят в София, разговаря вицепрезидентът Илияна Йотова на „Дондуков“ 2. Клубът, чийто настоящ председател е доц. д-р инж. Атанас Дончев, съществува от 47 години и вече е създал сплотено общество на великотърновци в София. Редовно организира срещи с държавници, политици и видни личности от различни сфери на обществения живот.

Вицепрезидентът Йотова поддържа контакти с клуба и през 2018 г. беше негов гост. Противоепидемичните мерки днес не позволиха среща в по-широк състав.

На срещата беше обсъдена дейността на Клуба на великотърновците и възможностите за популяризиране на дейността му и привличането на млади хора в нея. Актуалната политическа обстановка и продължаващите трети месец протести също бяха тема на разговора.

Отбелязване на паметни дати от българската история е акцент в дейността на Клуба на великотърновци в София. Вицепрезидентът Йотова запозна ръководството на клуба с инициативата „Будната България“, която организира с българите в чужбина по повод Деня на народните будители. В триминутен видео запис деца, младежи и възрастни от българските общности зад граница могат да разкажат или покажат всичко, което ги зарежда със сила и самочувствие, че са българи. Ръководството на клуба оцени високо идеята и с интерес ще я разпространи до наши сънародници в чужбина.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

24 февруари 2021 | 17:05
Илияна Йотова обяви носителя на наградата за специален принос на 10-ите награди на БАИТ, които се проведоха под патронажа на президента Радев

24 февруари 2021 | 14:02
Само ден след като в Държавен вестник беше обнародван Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, с който беше създаден особен прокурор по разследването срещу главния прокурор или негов заместник, президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане основни текстове от закона да бъдат обявени за противоконституционни.

23 февруари 2021 | 14:02
Проектът за национален музикален храм на България ще бъде обсъден и в архитектурните среди

23 февруари 2021 | 11:11
Подпомогнати са първите 193 деца със средства от „Българската Коледа”, кампания 2020/2021г. след предложение на Експертния съвет и решение на Комисията към благотворителната инициатива. Общата стойност на направените дарения е в размер на 403 028, 72 лв.