НОВИНИ

2020-11-03 18:36:00

Румен Радев: България разчита на уменията на лидерите в бизнеса да създават прогресивна среда и да налагат нови стандарти

За преодоляването на днешните социални и икономически предизвикателства България разчита и на доказаните умения и експертиза на бизнес лидерите да създават прогресивна среда и да налагат нови стандарти. Това заяви президентът Румен Радев пред десетимата финалисти в 13-ото издание на конкурса "Мениджър на годината".

По думите на Румен Радев, тъкмо във времена на изпитания изпъкват истинските лидери, защото те имат визията и качествата да водят напред. Държавният глава изтъкна необходимите умения на бизнеса за справяне с предизвикателствата пред страната ни, свързани със Зелената сделка, европейския програмен период за 2021 - 2027 г., новите програми за възстановяване на последствията от коронавируса.

В приветствието си по време на церемонията президентът заяви, че пътят на България към модерна европейска държава изисква постигането на висок и устойчив догонващ темп на развитие. Това означава пълноценно управление на материалните ресурси и човешкия ни капитал, развитие на високи технологии, производства с висока добавена стойност, преход към зелена и дигитална икономика, иновативност, допълни Румен Радев. По думите на президента, тези амбициозни цели са възможни благодарение на  лидери с доказани способности да ръководят сложни процеси и най-вече хора, както и на личности, готови да поемат риск в името на новото и на успеха.

Държавният глава открои и необходимостта от обществена промяна, за да се постигне прозрачна бизнес среда, от ясни правила и критерии, по които се изразходват публичните ресурси, както и политики за качествени наука, образование и инфраструктура.

На церемонията, която тази година се състоя в Националния исторически музей само в присъствието на финалистите в конкурса, президентът Румен Радев обяви името на победителя. Целта на конкурса е да отличи успешни бизнес ръководители в България, които прилагат най-добрите практики в управлението.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

20 януари 2021 | 19:07
Президентът Румен Радев, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, проведе среща на „Дондуков“ 2 с министъра на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович, който е на официално посещение у нас.

20 януари 2021 | 15:03
Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“ 2 с изпълнителните директори на Българската банка за развитие (ББР) Николай Димитров и Панайот Филипов във връзка с домакинството на страната ни на инициативата за подобряване на регионалната транспортна, енергийна и дигитална свързаност „Три морета“.

19 януари 2021 | 14:02
Отговорно управление е невъзможно без участие на гражданите, се подчертава в проекта за Национален стратегически документ на България

17 януари 2021 | 17:05
Партиите нямат основание за претенции към датата за предстоящите парламентарни избори, тъй като те са редовни, подчерта държавният глава