НОВИНИ

2012-02-17 13:15:00

Президентът Росен Плевнелиев разговаря с президента на Международната федерация по ски Джанфранко Каспер

България е сред малкото страни със стартове при мъжете и жените в един сезон, което показва колко бързо страната ни се е върнала на световната ски карта. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си с президента на Международната федерация по ски (ФИС) Джанфранко Каспер. В срещата участва и министърът на спорта Свилен Нейков.

„Знаех, че президентът е запален скиор, но сега съм убеден, че той е скиор номер едно във вашата страна. Затова го поканих да представи България на Олимпийските игри в Сочи през 2014 г.”, заяви след срещата Джанфранко Каспер. Той добави, че българският президент има прекрасни идеи за развитието на ски спорта, на зимните спортове и на зимния туризъм в България.

Президентът Плевнелиев посочи, че България се превръща във все по-атрактивна туристическа дестинация. “Това налага да бъде подобрена транспортната инфраструктура до туристическите зони”, отбеляза държавният глава и добави, че страната ни има своята дългосрочна стратегия как да направи това.

Джанфранко Каспер посочи, че България има водещи центрове за ски в Пампорово, Боровец и Банско. „За мен много важно място за развитие на зимните спортове, особено за младите хора и за жителите на София, е Витоша. София е единственият град, който има планина, подходяща за ски спорт, която е малко или много в рамките на града. За съжаление, тази уникална възможност не се използва в последните години”, коментира президентът на Международната федерация по ски.

„Имате експерти във вашата страна и те знаят как да развият ски спорта, как се разработват програми за обучение на младите, но е необходимо и развитие на съоръженията. Надявам се, че с моето посещение ще допринеса за това развитие и за развитието на зимните спортове в тази красива страна”, каза още Джанфранко Каспер, след като бе приет от президента Плевнелиев.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

20 януари 2021 | 19:07
Президентът Румен Радев, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, проведе среща на „Дондуков“ 2 с министъра на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович, който е на официално посещение у нас.

20 януари 2021 | 15:03
Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“ 2 с изпълнителните директори на Българската банка за развитие (ББР) Николай Димитров и Панайот Филипов във връзка с домакинството на страната ни на инициативата за подобряване на регионалната транспортна, енергийна и дигитална свързаност „Три морета“.

19 януари 2021 | 14:02
Отговорно управление е невъзможно без участие на гражданите, се подчертава в проекта за Национален стратегически документ на България

17 януари 2021 | 17:05
Партиите нямат основание за претенции към датата за предстоящите парламентарни избори, тъй като те са редовни, подчерта държавният глава