НОВИНИ

2020-11-19 12:52:00

Засилване на двустранните отношения обсъдиха вицепрезидентът Йотова и посланикът на Пакистан

За засилване на двустранните отношения между Република България и Ислямска република Пакистан се обявиха вицепрезидентът Илияна Йотова и Нейно Превъзходителство Мариам Мадиха Афтаб. На срещата на „Дондуков“ 2 беше обсъдено сътрудничеството във всички сфери и значимия неизползван потенциал, особено в търговските отношения. „Разчитаме на Вашата подкрепа за засилване на нашите двустранни контакти“, посочи посланик Афтаб.

Посланикът изтъкна колко важен партньор за Пакистан е България като член на Европейския съюз и заради своето стратегическо географско положение.

Отношенията между двете страни бяха обсъдени и в контекста на пандемията от Ковид-19. „Вярвам, че ще преминем през това изпитание заедно като си подаваме ръка. Сякаш бяхме забравили колко важни са ценности като приятелство и взаимопомощ“, подчерта Илияна Йотова.

В международен аспект вицепрезидентът заяви, че ролята на Пакистан по въпросите за борбата с тероризма и бежанския проблем трябва да бъде по-активна.

България и Пакистан честват 55 години дипломатически отношения, но пандемията възпрепятства отбелязването на годишнината. Вицепрезидентът отбеляза, че българският народ трябва да знае повече за богатата история на Пакистан и този юбилей трябва да бъде отбелязан с подходящи инициативи, съобразени с мерките за безопасност.

Вицепрезидентът Йотова покани посланик Афтаб във формата от дами посланици в България, с които провежда редовни срещи по различни теми.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

25 ноември 2020 | 13:01
Президентът Румен Радев наложи вето на параграф 93 от Закона за изменение и допълнение на Закона за данъка върху добавената стойност, приет на 19 ноември т.г.

25 ноември 2020 | 13:01
12-те кризисни центъра в момента са препълнени по данни на неправителствения сектор

23 ноември 2020 | 14:02
Държавният глава поздрави във видеообръщение участниците в Сесията на Комитета на пълномощните представители на страните-членки на Обединения институт за ядрени изследвания

20 ноември 2020 | 16:04
„Район Тараклия се утвърди като безспорен център на българщината благодарение на активната българска общност. Пазейки паметта, укрепваме себе си, силата си и самочувствието си на българи.“ Това пише вицепрезидентът Илияна Йотова в поздравителен адрес до българското малцинство в Тараклия по повод тройния юбилей на молдовския район