НОВИНИ

2012-02-18 18:30:00

Росен Плевнелиев: За да сме успешни, трябва да имаме ясна цел и да работим упорито за нея

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев участва в тържествената заря-проверка и прие почетния строй пред паметника на Васил Левски в Карлово по случай 139-тата годишнина от смъртта на Апостола. “Просперитетът и благоденствието се постигат, когато всеки си върши работата”, подчерта президентът в словото си пред жителите и гостите на града. По думите му, родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва със свършеното днес.

Много са светите имена в пантеона на българската история, но много са и героите без имена, които скромно, а не показно, подават ръка. Такива са онези наши сънародници, които в последните дни изпълниха гражданския и човешкия си дълг, спасявайки ближните си в момент на изпитание. “И в това е заветът на Левски - да бъдем народ, а не стадо и да обичаме съгражданите си”, каза държавният глава.
Според президента Плевнелиев днешна България има нужда от дързост и постоянство, воля и амбиция. “За да успяваме, е нужно да имаме ясна цел и да работим за постигането й упорито. Цел, която стои над дребните противоборства и над несгодите. Нужна ни е кауза. Кауза, която обединява, която ни сплотява и е съизмерима с България”, подчерта още в тържественото си слово Росен Плевнелиев.

В подбалканския град той посети и музея с родната къща на Апостола.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

16 юни 2021 | 15:03
На среща с Румен Радев акредитирани в страната посланици поставиха въпроси, свързани с борбата с корупцията, наложените санкции по Глобалния закон „Магнитски“ и европейската интеграция на Република Северна Македония

15 юни 2021 | 17:05
По време на среща с председателя на КЕВР държавният глава призова увеличението на цените на електрическата и топлинна енергия да отчита и възможностите на българските граждани

15 юни 2021 | 16:04
Предстоящи инициативи, посветени на паметта за подвига на българския народ при спасяването на десетки хиляди български и чужди граждани от еврейски произход по време на Втората световна война, обсъдиха президентът Румен Радев и председателят на организацията на българските евреи „Шалом“ д-р Александър Оскар.

14 юни 2021 | 21:09
Не виждам бъдещето на НАТО като на пазар, а като съюз на партньори, които заедно разработват технологии, заедно произвеждат високоефективно военно оборудване и демонстрират своето единство. Toва заяви президентът Румен Радев пред журналисти след срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО в Брюксел. В рамките на форума беше приет стратегически документ, който очертава дневния ред на съюза до 2030 година.