НОВИНИ

2012-02-18 18:30:00

Росен Плевнелиев: За да сме успешни, трябва да имаме ясна цел и да работим упорито за нея

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев участва в тържествената заря-проверка и прие почетния строй пред паметника на Васил Левски в Карлово по случай 139-тата годишнина от смъртта на Апостола. “Просперитетът и благоденствието се постигат, когато всеки си върши работата”, подчерта президентът в словото си пред жителите и гостите на града. По думите му, родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва със свършеното днес.

Много са светите имена в пантеона на българската история, но много са и героите без имена, които скромно, а не показно, подават ръка. Такива са онези наши сънародници, които в последните дни изпълниха гражданския и човешкия си дълг, спасявайки ближните си в момент на изпитание. “И в това е заветът на Левски - да бъдем народ, а не стадо и да обичаме съгражданите си”, каза държавният глава.
Според президента Плевнелиев днешна България има нужда от дързост и постоянство, воля и амбиция. “За да успяваме, е нужно да имаме ясна цел и да работим за постигането й упорито. Цел, която стои над дребните противоборства и над несгодите. Нужна ни е кауза. Кауза, която обединява, която ни сплотява и е съизмерима с България”, подчерта още в тържественото си слово Росен Плевнелиев.

В подбалканския град той посети и музея с родната къща на Апостола.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

12 април 2021 | 21:09
Днешното събитие ни доближава до замисъла на създателите на Националния дворец на културата: това да бъде дворец, в който властва духовността, където изкуството е свещенодействие, а творецът е на почит, подчерта още Румен Радев.

12 април 2021 | 20:08
„Нека следваме хронологията според Конституцията. Нямам никакво намерение да бавя, редно е в обстановката, в която се намираме, час по-скоро да имаме яснота и, надявам се, стабилно, оперативно, редовно правителство“. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти днес.

9 април 2021 | 17:05
Актуални въпроси, свързани с българското национално малцинство в Цариброд, Република Сърбия, обсъди днес президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с кмета на общината Владица Димитров и председателя на Общинския съвет Зоран Джуров.

9 април 2021 | 16:04
Президентът Румен Радев се срещна днес с Главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България д-р Мустафа Хаджи. Срещата се проведе по покана на държавния глава в знак на уважение към традициите и обичаите на българските граждани с мюсюлманско изповедание, за които скоро настъпва свещения месец, в края на който отбелязват големия празник Рамазан Байрам.