НОВИНИ

2012-02-18 18:30:00

Росен Плевнелиев: За да сме успешни, трябва да имаме ясна цел и да работим упорито за нея

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев участва в тържествената заря-проверка и прие почетния строй пред паметника на Васил Левски в Карлово по случай 139-тата годишнина от смъртта на Апостола. “Просперитетът и благоденствието се постигат, когато всеки си върши работата”, подчерта президентът в словото си пред жителите и гостите на града. По думите му, родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва със свършеното днес.

Много са светите имена в пантеона на българската история, но много са и героите без имена, които скромно, а не показно, подават ръка. Такива са онези наши сънародници, които в последните дни изпълниха гражданския и човешкия си дълг, спасявайки ближните си в момент на изпитание. “И в това е заветът на Левски - да бъдем народ, а не стадо и да обичаме съгражданите си”, каза държавният глава.
Според президента Плевнелиев днешна България има нужда от дързост и постоянство, воля и амбиция. “За да успяваме, е нужно да имаме ясна цел и да работим за постигането й упорито. Цел, която стои над дребните противоборства и над несгодите. Нужна ни е кауза. Кауза, която обединява, която ни сплотява и е съизмерима с България”, подчерта още в тържественото си слово Росен Плевнелиев.

В подбалканския град той посети и музея с родната къща на Апостола.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

20 януари 2021 | 19:07
Президентът Румен Радев, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, проведе среща на „Дондуков“ 2 с министъра на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович, който е на официално посещение у нас.

20 януари 2021 | 15:03
Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“ 2 с изпълнителните директори на Българската банка за развитие (ББР) Николай Димитров и Панайот Филипов във връзка с домакинството на страната ни на инициативата за подобряване на регионалната транспортна, енергийна и дигитална свързаност „Три морета“.

19 януари 2021 | 14:02
Отговорно управление е невъзможно без участие на гражданите, се подчертава в проекта за Национален стратегически документ на България

17 януари 2021 | 17:05
Партиите нямат основание за претенции към датата за предстоящите парламентарни избори, тъй като те са редовни, подчерта държавният глава