НОВИНИ

2012-02-18 18:30:00

Росен Плевнелиев: За да сме успешни, трябва да имаме ясна цел и да работим упорито за нея

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев участва в тържествената заря-проверка и прие почетния строй пред паметника на Васил Левски в Карлово по случай 139-тата годишнина от смъртта на Апостола. “Просперитетът и благоденствието се постигат, когато всеки си върши работата”, подчерта президентът в словото си пред жителите и гостите на града. По думите му, родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва със свършеното днес.

Много са светите имена в пантеона на българската история, но много са и героите без имена, които скромно, а не показно, подават ръка. Такива са онези наши сънародници, които в последните дни изпълниха гражданския и човешкия си дълг, спасявайки ближните си в момент на изпитание. “И в това е заветът на Левски - да бъдем народ, а не стадо и да обичаме съгражданите си”, каза държавният глава.
Според президента Плевнелиев днешна България има нужда от дързост и постоянство, воля и амбиция. “За да успяваме, е нужно да имаме ясна цел и да работим за постигането й упорито. Цел, която стои над дребните противоборства и над несгодите. Нужна ни е кауза. Кауза, която обединява, която ни сплотява и е съизмерима с България”, подчерта още в тържественото си слово Росен Плевнелиев.

В подбалканския град той посети и музея с родната къща на Апостола.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

9 май 2021 | 10:10
Днес отбелязваме две важни събития, променили завинаги съдбата на Европа и света. Излишно е да ги съпоставяме и да спорим кое от тях е по-значимо. Историята на европейското обединение ни учи, че то е постижение на прозорливите, които го изковаха върху все още димящите погреби на континента.

9 май 2021 | 10:10
Искрата на родолюбието, която разпали огъня на непокорството на въстаниците от 1876 г., освети нашия път към свободна, независима и достойна България. Това заяви президентът Румен Радев в словото си по случай отбелязването на 145-ата годишнина от обявяването на Априлското въстание в село Петрич, Община Златица.

8 май 2021 | 13:01
В съвместно обръщение по повод Деня на Европа президентите на страните-членки на ЕС поздравяват европейците и призовават за участие в дебата за бъдещето на Европа