НОВИНИ

2012-02-18 18:30:00

Росен Плевнелиев: За да сме успешни, трябва да имаме ясна цел и да работим упорито за нея

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев участва в тържествената заря-проверка и прие почетния строй пред паметника на Васил Левски в Карлово по случай 139-тата годишнина от смъртта на Апостола. “Просперитетът и благоденствието се постигат, когато всеки си върши работата”, подчерта президентът в словото си пред жителите и гостите на града. По думите му, родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва със свършеното днес.

Много са светите имена в пантеона на българската история, но много са и героите без имена, които скромно, а не показно, подават ръка. Такива са онези наши сънародници, които в последните дни изпълниха гражданския и човешкия си дълг, спасявайки ближните си в момент на изпитание. “И в това е заветът на Левски - да бъдем народ, а не стадо и да обичаме съгражданите си”, каза държавният глава.
Според президента Плевнелиев днешна България има нужда от дързост и постоянство, воля и амбиция. “За да успяваме, е нужно да имаме ясна цел и да работим за постигането й упорито. Цел, която стои над дребните противоборства и над несгодите. Нужна ни е кауза. Кауза, която обединява, която ни сплотява и е съизмерима с България”, подчерта още в тържественото си слово Росен Плевнелиев.

В подбалканския град той посети и музея с родната къща на Апостола.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

3 август 2021 | 13:01
Поддържането на отличния политически диалог между България и Армения е стабилна основа за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави, изградено върху дългогодишни исторически и културни връзки между българския и арменския народ. Тази обща позиция заявиха българският държавен глава Румен Радев и арменският президент Армен Саргсян, които проведоха днес телефонен разговор.

3 август 2021 | 09:09
Държавният глава Румен Радев проведе късно снощи телефонен разговор с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски във връзка с пожара в труднодостъпната планинска местност на град Кочани в източната част на югозападната ни съседка.

31 юли 2021 | 15:03
„Всякакви опити за кражба, за подмяна на история, за делението на героите на чужди и свои е оскърбление на тяхната памет и много тежка присъда за дръзналите да го правят. България няма да го допусне, ще пази чиста и свята своята история. Няма да приемем езика на омразата и твърдата ни позиция вече се чува и в Европа.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади, където беше отбелязана 118-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

30 юли 2021 | 18:06
По думите на Румен Радев, пред България има много неотложни проблеми, които трябва да се решат, и не бива да се допусне неуспех.