НОВИНИ

2021-02-19 10:25:00

Вицепрезидентът: 148 години след гибелта на Апостола не изпълняваме заветите му

Илияна Йотова почете паметта на Васил Левски

148 години след гибелта на Апостола все още не успяваме да изпълним неговите завети. Често трябва да препрочитаме тефтерчето на Левски и да отговаряме на възклицанието „Народе????“ – всеки път различно, в зависимост от времето. Не само на 19 февруари, а винаги, когато преминаваме през това място, трябва да се вглеждаме в образа му и да се съизмерваме с него. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в София.

„Многото думи за Левски са излишни, неискрени са напудрените речи, недопустимо е сричането от предварително подготвени листчета. Той не го заслужава! Ние, българите, носим Левски в сърцата си и така трябва да възпитаваме децата си. Живеем във време на избор, което изисква важни и смели решения, които ще чертаят пътя на България“, посочи вицепрезидентът. Илияна Йотова е убедена, че достойните и грамотни българи трябва да водят държавата напред, за да бъдем равни с другите европейски народи така, както искаше Апостола на свободата. „Справедливост, равенство и свобода – и днес продължаваме борбата за тях. Трябва да се преборим и за вътрешната си свобода“, изтъкна вицепрезидентът.

„Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш“ – този идеал трябва да помним. Най-важното послание за мен е: Не трябва да чакаме спасители, а заедно и единни можем да строим по-добра България“, посочи Илияна Йотова.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

24 февруари 2021 | 17:05
Илияна Йотова обяви носителя на наградата за специален принос на 10-ите награди на БАИТ, които се проведоха под патронажа на президента Радев

24 февруари 2021 | 14:02
Само ден след като в Държавен вестник беше обнародван Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, с който беше създаден особен прокурор по разследването срещу главния прокурор или негов заместник, президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане основни текстове от закона да бъдат обявени за противоконституционни.

23 февруари 2021 | 14:02
Проектът за национален музикален храм на България ще бъде обсъден и в архитектурните среди

23 февруари 2021 | 11:11
Подпомогнати са първите 193 деца със средства от „Българската Коледа”, кампания 2020/2021г. след предложение на Експертния съвет и решение на Комисията към благотворителната инициатива. Общата стойност на направените дарения е в размер на 403 028, 72 лв.