НОВИНИ

2012-02-19 18:30:00

Модерна, развита и способна България е новата национална кауза, според президента Росен Плевнелиев

Новата национална кауза се крие в нуждата да създадем модерна, развита и способна държава и да заложим основите на нашия европейски успех. Това каза президентът Росен Плевнелиев в словото си пред Паметника на Васил Левски в София на възпоменателната церемония по случай 139-годишнината от смъртта на Апостола.

„Трябва да имаме ясно съзнание за отговорностите, които поемаме с делата си. Независимо от своите политически убеждения, трябва да се обединим около дългосрочни приоритети. Само чрез единство можем да гарантираме стратегическото развитие на страната. Това е проповядвал и Левски”, подчерта държавният глава в словото си.

Според него мечтата на Апостола да бъдем равни на другите европейски народи може да има своите конкретни измерения. „Трябва да работим неуморно и отговорно, да подкрепим подготвените, можещите, знаещите. Предстои ни много работа и време за губене няма”, каза още президентът Плевнелиев пред събралите се да почетат паметта на Васил Левски.

На възпоменателната церемония присъстваха вицепрезидентът Маргарита Попова, председателят на Народното събрание, министър-председателят, кметовете на София и Карлово, народни представители, общински съветници и много граждани.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

20 януари 2021 | 19:07
Президентът Румен Радев, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, проведе среща на „Дондуков“ 2 с министъра на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович, който е на официално посещение у нас.

20 януари 2021 | 15:03
Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“ 2 с изпълнителните директори на Българската банка за развитие (ББР) Николай Димитров и Панайот Филипов във връзка с домакинството на страната ни на инициативата за подобряване на регионалната транспортна, енергийна и дигитална свързаност „Три морета“.

19 януари 2021 | 14:02
Отговорно управление е невъзможно без участие на гражданите, се подчертава в проекта за Национален стратегически документ на България

17 януари 2021 | 17:05
Партиите нямат основание за претенции към датата за предстоящите парламентарни избори, тъй като те са редовни, подчерта държавният глава