НОВИНИ

2021-06-15 16:42:00

Държавният глава проведе среща с председателя на организацията на българските евреи „Шалом“

Предстоящи инициативи, посветени на паметта за подвига на българския народ при спасяването на десетки хиляди български и чужди граждани от еврейски произход по време на Втората световна война, обсъдиха президентът Румен Радев и председателят на организацията на българските евреи „Шалом“ д-р Александър Оскар. По време на срещата, проведена в сградата на Администрацията на президента, бяха коментирани и предложения на ръководството на еврейската общност, свързани със събития, насърчаващи толерантността и ценностите в съвременното общество – като ефективно противодействие на езика на омразата и разделението.

Президентът изрази удовлетворение от доброто сътрудничество с представителите на еврейската общност в страната. Той приветства д-р Оскар с избирането му за вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, което е висока лична оценка и несъмнено признание за историческата роля и принос на България в изграждането на отношения на взаимно уважение между различни общности и култури. От своя страна председателят на „Шалом“ изрази благодарност към държавния глава за насърчаващата подкрепа към българската еврейска общност. 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

29 юли 2021 | 17:05
Илияна Йотова награди лауреатите на конкурсите за деца и юноши на Държавната агенция за българите в чужбина

27 юли 2021 | 15:03
Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите.

26 юли 2021 | 16:04
България е най-силният привърженик на разширяването на ЕС, но не може да допусне нарушаване на правата на гражданите на Република Северна Македония с българско самосъзнание, заяви българският държавен глава на среща с австрийския си колега

24 юли 2021 | 20:08
Независимо от историческите времена и политическите превратности, българският офицер винаги е имал един най-висш идеал, наречен България, и една най-голяма ценност - свободата и благоденствието на българския народ.