НОВИНИ

2021-07-30 16:38:00

Президентът удостои с орден „Мадарски конник“ - първа степен посланика на Държавата Катар у нас Рашид бин Али Ал-Хатър

България отдава голямо значение на развитието на сътрудничеството и приятелството с Държавата Катар, която е наш приоритетен партньор и приятел в региона на Персийския залив. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 удостои с орден „Мадарски конник“ – първа степен посланика на Държавата Катар в Република България Рашид бин Али Ал-Хатър.

Дипломатът получи отличието за приноса си за развитието и укрепването на двустранните отношения между Република България и Държавата Катар. Президентът Радев изтъкна всеотдайната работа на посланик Ал-Хатър за задълбочаването на политическите, икономическите и културните връзки между двете страни.

Румен Радев отбеляза постиженията на дипломата за привличането на интереса на деловите среди в Катар към общи проекти с България в приоритетни области като икономиката, информационните технологии, банковото дело, здравеопазването, селското стопанство, туризма, културата и образованието. „Виждаме нови перспективи за развитие на нашето сътрудничество за развитие на всички области от взаимен интерес”, подчерта държавният глава.

„През последните пет години имахме голям успех. Между България и Катар съществува партньорство, развито благодарение на интензивните отношения на двустранно ниво – реализирахме срещи на високо равнище, подписахме редица споразумения и меморандуми в сфери на общ интерес“, заяви посланик Рашид бин Али Ал-Хатър и изрази признателност за високото отличие. 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

16 септември 2021 | 10:10
Следващият служебен кабинет ще положи всички усилия интересите на българските граждани да бъдат защитени по най-добрия начин, заяви служебният министър-председател Стефан Янев

16 септември 2021 | 09:09
Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 16 септември 2021 г. служебно правителство на Република България.

15 септември 2021 | 14:02
Държавният глава Румен Радев подписа указите за назначаване на служебно правителство, което ще встъпи в длъжност на 16 септември, за разпускане на Четиридесет и шестото Народно събрание на същата дата и за насрочване на парламентарни избори на 14 ноември 2021 г.

15 септември 2021 | 12:12
Днес думите на любов и уважение са за българските учители, заяви Илияна Йотова, която откри новата учебна година в Осмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград