НОВИНИ

2021-10-21 13:36:00

Вицепрезидентът: България се нуждае от смели и отговорни хора, които да я водят напред

Илияна Йотова почете героите, извоювали свободата на Родопите

Днес е ден за почит към героизма на хората, чиито имена са изписани на паметните плочи, за да ни напомнят години по-късно, че България има нужда от смели мъже. От хора, които могат да взимат трудни и непопулярни решения, да поемат отговорност в името на България и да водят народа си напред. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като поднесе венец пред паметника костница на връх Средногорец по повод 109 години от Балканската война и Освобождението на Родопите от турско робство.

В Смолян вицепрезидентът отдаде почит пред паметника на полк. Владимир Серафимов. „Смелост и себеотрицание - това е примерът на полк. Серафимов към днешните политици и държавници. Той отказа генералския жезъл, защото по-ценни за него бяха признанието и любовта на хората. Той е символ на дързост и невероятна обич към родината“, изтъкна Илияна Йотова и призова по-често да препрочитаме тези уроци.

Пред журналисти вицепрезидентът коментира, че след изборите на 14 ноември очаква стабилно правителство, което да работи за сигурни и достойни дни на българските граждани. „Служебният кабинет постави стабилна основа и показа как в интереса на България могат да се обединят различни в своите убеждения хора и да работят заедно“, посочи Йотова.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

30 ноември 2021 | 19:07
Във фокуса на разговора бяха европейската интеграция на Република Северна Македония и бяха разменени мнения по отношение на противодействието на коронавируса в България и Австрия.

30 ноември 2021 | 17:05
Диалогът на високо равнище е от ключово значение за изграждането на доверие и преодоляването на спорните въпроси в отношенията между България и Република Северна Македония. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, които проведоха днес телефонен разговор. Разговорът се проведе по инициатива на премиера на югозападната ни съседка.

30 ноември 2021 | 14:02
Кампания 2020/2021 събра 1 850 000 лв., с които бяха подпомогнати 500 деца и 27 лечебни заведения от цялата страна

30 ноември 2021 | 13:01
За да постигнем демографска устойчивост, трябва да създадем благоприятна среда, която разкрива перспективи за развитие на младежите и всички уязвими социални групи. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с д-р Наталия Канем, заместник-генералния секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението.