НОВИНИ

2022-01-19 13:00:00

Негово Светейшество българският патриарх Неофит благослови президента и вицепрезидента за успешен втори мандат

Негово Светейшество българският патриарх Неофит посрещна в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и отслужи тържествен молебен по повод предстоящото им встъпване в длъжност.

Негово Светейшество поздрави държавния глава с архипастирско слово с благопожелания за Божията благодатна подкрепа за мирно и плодотворно служение на българския народ. Патриархът отправи молитва Бог да благослови доброто намерение на президента и вицепрезидента, на които предстои важно и отговорно дело,  да им даде мъдрост и умение, за да вършат успешно своята работа за благопреуспяването на Родината и народа ни.

„Очакванията към вас отново ще бъдат огромни и отговорността, която лежи върху плещите ви, отново ще бъде изключително голяма“, заяви в словото си патриарх Неофит.

Негово Светейшество подари Библия на президента и вицепрезидента. На тържествения молебен присъстваха съпругата на президента Десислава Радева, съпругът на вицепрезидента проф. Андрей Йотов и представители на Администрацията на Президента.

За втори път българският патриарх Неофит лично отслужи молебен и благослови президента Радев за успешен мандат като държавен глава.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

21 май 2022 | 16:04
Да се обявяваме категорично против всеки опит за пренаписване на историята на кирилските букви, призова Илияна Йотова

20 май 2022 | 16:04
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха днес на „Дондуков“ 2 ученици от калоферското Средно училище „Христо Ботев“. Децата и техните учители представиха неговата история и програма, посветена на славянските първоучители светите братя Кирил и Методий и делото на Христо Ботев.

19 май 2022 | 19:07
Изложбата „Образът на Майстора“, заедно с експозицията „Майстора и „Родно изкуство”, се организират от Националната галерия под патронажа на държавния глава Румен Радев

19 май 2022 | 19:07
Европейската перспектива пред страните от Западните Балкани бе във фокуса на разговора между президента Румен Радев и европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи, който е на посещение у нас. Двамата проведоха среща на днес на „Дондуков“ 2, в която участие взе и вицепрезидентът Илияна Йотова.