НОВИНИ

2012-02-24 18:30:00

Росен Плевнелиев: Туризмът е тотален приоритет на правителството и на президента и ние ще продължаваме да го развиваме във всичките му форми

Туризмът е тотален приоритет на правителството и на президента и ние ще продължаваме да го развиваме във всичките му форми. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри официално стартовете от поредния кръг за Световната купа по ски - алпийски дисциплини, за жени - спускане и супергигантски слалом, на които Банско е домакин в събота и в неделя.

Тези дни в Банско има най-много туристи, най-много телевизии, най-много звезди, каза държавният глава. Четиристотин милиона от целия свят са заедно с нас, за да открият и да докажат, че България е отново на световната скикарта, че България е доказана дестинация за ски туризъм, водеща в региона и една от най-добрите в Европа.

"Това, разбира се, се постига само когато имаме добри инвеститори, но и когато имаме добри стопани. Защото Банско е символ на най-добрите думи, които чухме през последната седмица за организирано състезание за Световната скикупа - добри, организирани, перфектни във всяко едно отношение. Така беше при миналото състезание за мъжете, така ще бъде и утре, и вдругиден, убеден съм в това", посочи президентът Плевнелиев.

Това е летвата, която вдигнахте вие, за да може да я поеме и България, за да могат да я поемат другите курорти, отбеляза президентът.
По думите му единственото решение, когато, за съжаление, България е в дъното на някои класации като рекордьор по инфаркти и с недобра система на здравеопазване, е чист въздух, ски и всички горе в планината. Само така ще имаме здрав и усмихнат народ, който наистина живее в синхрон с тази прекрасна природа, която имаме, каза държавният глава. И аз знам, че трябва да продължим да подпомагаме усилията за развитието на България като скидестинация, и това може да стане само в синхрон с правилата и с природата.

И нека да пожелаем утре успех на всички състезатели, да бъде едно прекрасно състезание, с което със сигурност ще се гордеем, обърна се държавният глава към присъстващите на площада.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков приветства участниците, гостите и зрителите на прекрасното звездно спортно събитие, на което Банско за втора седмица е домакин.

На добър час на всички състезатели пожела и председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев. Вие сте наистина градът и курортът, който направи много за ските в целия свят, отбеляза той.

Нашият град през последните дни стана истинското лице на рекламата за България, заяви в приветствието си кметът на община Банско Георги Икономов. Това според него стана благодарение на много хора и на всички банскалии, които години наред работят, за да се случи.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

20 януари 2021 | 19:07
Президентът Румен Радев, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, проведе среща на „Дондуков“ 2 с министъра на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович, който е на официално посещение у нас.

20 януари 2021 | 15:03
Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“ 2 с изпълнителните директори на Българската банка за развитие (ББР) Николай Димитров и Панайот Филипов във връзка с домакинството на страната ни на инициативата за подобряване на регионалната транспортна, енергийна и дигитална свързаност „Три морета“.

19 януари 2021 | 14:02
Отговорно управление е невъзможно без участие на гражданите, се подчертава в проекта за Национален стратегически документ на България

17 януари 2021 | 17:05
Партиите нямат основание за претенции към датата за предстоящите парламентарни избори, тъй като те са редовни, подчерта държавният глава