НОВИНИ

2022-05-20 16:39:00

Президентът и вицепрезидентът посрещнаха на „Дондуков“ 2 ученици от СУ „Христо Ботев“ – Калофер

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха днес на „Дондуков“ 2 ученици от калоферското Средно училище „Христо Ботев“. Децата и техните учители представиха неговата история и програма, посветена на славянските първоучители светите братя Кирил и Методий и делото на Христо Ботев.

„Безкрайно радостни сме, че днес посрещаме ученици, които наред с успехите си на олимпиади и състезания, носят духа на Христо Ботев в сърцата си“, заяви в приветствието си към гостите държавният глава.  Президентът поздрави училищното ръководство, че възпитава децата с идеите и веруюто за свобода, справедливост и просветеност на големия български революционер. „Това е начинът да поддържаме жива връзката с нашите герои, с миналото, с техния дух“, заяви Румен Радев. В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, президентът пожела на учениците и учителите успехи и здраве.

„Във вашата кръв тече кръвта на българските революционери, на българските герои. Бъдете достойни за тях, пазете тяхната памет, предавайте я и вие на вашите деца“, обърна се към учениците от Калофер вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изказа благодарност на преподавателите за това, че пазят искриците и духовността на градчетата от Подбалкана, станали средища на националноосвободителното движение, за да има днес съвременна България.

„Посещението си при вас посвещаваме в памет на светите братя Кирил и Методий и непостижимата дързост на Христо Ботев“, подчертаха възпитаниците на СУ „Христо Ботев“.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

29 юни 2022 | 18:06
Разговорът на Румен Радев и Магдалена Андерсон се състоя в рамките на срещата на върха на НАТО, която се провежда в испанската столица.

29 юни 2022 | 14:02
Местната власт, често пъти въпреки държавата, е винаги на своя пост и се грижи за своите граждани, заяви Илияна Йотова

29 юни 2022 | 12:12
За България е важно да интегрира отбранителната си индустрия във водещите технологични и производствени проекти на НАТО, заяви държавният глава в Мадрид

28 юни 2022 | 13:01
Президентът Румен Радев проведе консултации с парламентарната група на „Възраждане“ в рамките на конституционната процедура по връчване на мандат за съставяне на правителство