НОВИНИ

2022-11-21 18:32:00

Президентът Румен Радев се срещна с ръководството на БЧК

Дейността на Българския червен кръст е не само неуморна работа, но и се гради на очакването на хората организацията да бъде до тях и в най-трудните моменти. Това заяви президентът Румен Радев, който проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с ръководството на Българския червен кръст. В срещата участваха генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов и председателят на БЧК акад. Христо Григоров, д-р х. к.

По време на срещата държавният глава изрази благодарност към БЧК и хилядите доброволци на организацията, които винаги се отзовават първи в борбата с тежки бедствия и кризи, и оказват помощ на пострадалите. Президентът Радев открои изключителния принос на БЧК в справянето с тежки предизвикателства през последната година, сред които бежанската вълна от Украйна и наводненията в Карловско. „Поздравявам ви за това, че винаги сте на място, с перфектна организацията“, посочи Румен Радев.

На срещата с ръководството на БЧК бяха обсъдени възможностите в България да бъде изграден европейски център за сътрудничество и взаимопомощ при бедствия, аварии и катастрофи, като за тази цел бъде създаден институт, училище за парамедици и база за съхраняване на запаси, които да бъдат използвани при бедствия на Балканския полуостров.

Ръководството на БЧК отправи покана към държавния глава да поеме патронажа на 145-годишнината от създаването на най-голямата хуманитарна организация у нас, която се навършва догодина.

 

 

 

 

 


 

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

2 декември 2022 | 18:06
Българският държавен глава проведе телефонен разговор с канцлера на Австрия Карл Нехамер

2 декември 2022 | 17:05
Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря на „Дондуков“ 2 с участници в проекта „НЕ на кибернасилието срещу жени и деца“. Инициатори на кампанията, която се провежда под патронажа на вицепрезидента, са от международната организация „Зонта Интернешънъл“, конкретно клонът за България, Румъния, Република Северна Македония, в партньорство с националните институции и неправителствения сектор.

2 декември 2022 | 15:03
Държавният глава участва в откриването на изследователски център на водеща компания в автомобилната индустрия

2 декември 2022 | 13:01
Държавният глава удостои НСА с Почетен знак на президента по случай 80-ата годишнина от основаването й