НОВИНИ

2024-06-09 11:52:00

Вицепрезидентът: Гласувах с надеждата за управление с ясни взаимоотношения между партиите и ясна програма за развитие на България

Разчитам, че с моя глас няма да има повече унизителни за нас, българските граждани, сглобки като начин на управление. Гласувах с надеждата за различен тип управление на България, в който има ясни взаимоотношения между политическите партии и ясна програма какво предстои пред България следващите месеци. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас на предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент.

На въпрос дали ще бъде сформирано правителство след изборите, вицепрезидентът посочи, че не е оптимист предвид поведението на някои партийни лидери, част от доскоро управляващото мнозинство.  Тя изрази надежда, че все пак разумът ще победи.

„Гласувах и за български представители в Европейския парламент, за добре подготвени хора, които знаят какъв е българският интерес в Европейския съюз. Хора, които ще бъдат коректив на Европейската комисия, а няма безпрекословно да се съгласяват с всичко. Хора, които искат ЕС да върне лидерските си позиции“, заяви Йотова.

Запитана дали служебното правителство се е справило с организацията на изборите, вицепрезидентът каза, че трябва да се изчака краят на изборния ден. „Имаше много сигнали за търговия с гласове, но така и не разбрахме в полза на коя партия са“, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът призова българските граждани да гласуват, защото „правото на избор е едно от най-големите човешки права“.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

21 юни 2024 | 19:07
На церемония на „Дондуков“ 2 президентът отличи младежи, постигнали високи резултати в инициативата „Спортувай с президента“

20 юни 2024 | 18:06
Ефективността на разследванията и проверките по казуса с „Нотариуса“ е показател за състоянието на правосъдната ни система, бе подчертано на среща на държавния глава със Съюза на съдиите в България

20 юни 2024 | 14:02
Държавният глава Румен Радев се срещна днес в президентската институция с ученици от Частно средно училище „Артис“ с профил „Изобразително изкуство“ и ги поздрави за желанието им да развиват своите таланти в процеса на образование.

19 юни 2024 | 12:12
Илияна Йотова приветства чрез онлайн връзка участниците в срещата, която се провежда в Украйна