НОВИНИ

2024-06-20 14:18:00

Румен Радев се срещна с млади художници в президентската институция

Държавният глава Румен Радев се срещна днес в президентската институция с ученици от Частно средно училище „Артис“ с профил „Изобразително изкуство“ и ги поздрави за желанието им да развиват своите таланти в процеса на образование.

„Развитието на България зависи от качественото образование на младите хора, които ще определят бъдещето на страната“, подчерта президентът и изрази признателността си към учителите за това, че прилагат най-съвременни форми на обучение.

Мартин Младенов, ученик в 12-и клас, подари на президента Радев авторски портрет на Цар Симеон Велики, а седемгодишната Стела Делчева изрецитира „Аз съм българче“. По време на срещата председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на частните училища Мария Каменова изрази благодарността си за множеството инициативи на президентската институция в подкрепа на българското образование.

 

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

24 юли 2024 | 17:05
Държавният глава се срещна с генералния секретар на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец Джаган Чапагейн

23 юли 2024 | 18:06
Президентът Румен Радев проведе среща със специалния представител на Германия за Западните Балкани Мануел Сарацин

23 юли 2024 | 14:02
Президентът Румен Радев удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен посланика на Финландия Кристина Кувая-Ксантопулос

23 юли 2024 | 12:12
Илияна Йотова участва във възпоменателното поклонение по повод 82-годишнината от разстрела на големия български поет