НОВИНИ

2012-03-08 10:00:00

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с представители на сдружение “Зачатие”, фондация “Искам бебе” и форум BG mamma

Идеите за създаването на Национален съвет по биоетика и възможността за прилагане на принципите на т.нар. план “Амбър” при издирване на изчезнали деца обсъди днес президентът Росен Плевнелиев с представители на сдружение “Зачатие”, фондация “Искам бебе” и форум BG mamma.

Държавният глава дискутира с неправителствените организации демографската криза у нас, както и необходими мерки за преодоляването на негативните тенденции. Сред тях са насърчаването на раждаемостта и стимулиране отглеждането на деца, тяхната сигурност, повишаване на културата на младите хора в тази област и други.

Росен Плевнелиев изрази готовността на президентската институция да задълбочи диалога с неправителствените организации у нас, ангажирани с усилията за разрешаването на тези въпроси. „Поставяме началото на открит диалог и инициативи, които могат да намерят развитие и да бъдат популяризирани”, каза държавният глава.

Президентът подчерта още, че жените в България отдавна са извоювали силни позиции в обществото и ежедневно показват високата си социална ангажираност, отговорност, постоянство и мотивация да работят за решаването на болни за обществото проблеми.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

21 октомври 2021 | 17:05
Основна тема на днешния Европейски съвет е енергийната криза в Европа и стремително растящите цени на електрическата енергия и природния газ. Проблемът е общоевропейски и ние трябва да търсим координирани действия на ниво Европейски съюз, така че да защитим гражданите и бизнеса. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет, на което представлява България.

21 октомври 2021 | 13:01
Илияна Йотова почете героите, извоювали свободата на Родопите

20 октомври 2021 | 20:08
Длъжни сме да пазим и предаваме през поколенията завета на нашите предци, които спасиха българските евреи. Дори и в най-мрачния период на човешката история нашият народ постигна победа на човечността, солидарността и смелостта, които и днес изграждат тъканта на българското общество. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в Еврейския културен дом в София участва в откриването на инициативата „Запомнени заради доброто“, създадена по повод 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи.

20 октомври 2021 | 18:06
Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.