НОВИНИ

2012-03-08 10:00:00

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с представители на сдружение “Зачатие”, фондация “Искам бебе” и форум BG mamma

Идеите за създаването на Национален съвет по биоетика и възможността за прилагане на принципите на т.нар. план “Амбър” при издирване на изчезнали деца обсъди днес президентът Росен Плевнелиев с представители на сдружение “Зачатие”, фондация “Искам бебе” и форум BG mamma.

Държавният глава дискутира с неправителствените организации демографската криза у нас, както и необходими мерки за преодоляването на негативните тенденции. Сред тях са насърчаването на раждаемостта и стимулиране отглеждането на деца, тяхната сигурност, повишаване на културата на младите хора в тази област и други.

Росен Плевнелиев изрази готовността на президентската институция да задълбочи диалога с неправителствените организации у нас, ангажирани с усилията за разрешаването на тези въпроси. „Поставяме началото на открит диалог и инициативи, които могат да намерят развитие и да бъдат популяризирани”, каза държавният глава.

Президентът подчерта още, че жените в България отдавна са извоювали силни позиции в обществото и ежедневно показват високата си социална ангажираност, отговорност, постоянство и мотивация да работят за решаването на болни за обществото проблеми.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

3 март 2021 | 19:07
Слово на президента Румен Радев на тържествената заря-проверка на пл. „Народно събрание“ по случай 143-ата годишнина от Освобождението на България

3 март 2021 | 13:01
България се събуди и българите поискаха променена България, държава с правила и перспектива, заяви Илияна Йотова на честването на 143 години от Освобождението на България

3 март 2021 | 12:12
Слово на държавния глава Румен Радев на паметника Шипка по случай отбелязването на 143 години от Освобождението на България

2 март 2021 | 19:07
Консолидацията и укрепването на инвестиционния фонд на инициативата „Три морета“ е от съществено значение за постигането на реални и прагматични резултати и за успешното осъществяване на съвместните проекти от регионалната инициатива за сътрудничество. Това заяви президентът Румен Радев по време на видеоконферентен разговор с представители на ръководството на инвестиционния съветник на фонда „Amber Infrastructure Group“ - международен фонд от независими специалисти за управление на инвестициите.