ФОТО ГАЛЕРИЯ

2019-10-15 20:47:00

Президентът Румен Радев присъства на представянето на книгата „Кацането“ на пилота и писател Йордан Колев

„Много се радвам, че тази книга ще увлече млади читатели по техниката, по авиацията, по технологиите. Всичко има в нея, представено по много увлекателен начин“, заяви президентът Румен Радев на представянето на романа „Кацането“ на пилота и писател Йордан Колев. Държавният глава подчерта, че човечеството живее в отворен, глобален свят и точно такива целеустремени и упорити хора, като героя на книгата и автора, са нужни днес, за да върви България напред.

По думите на президента романът „Кацането“ отстоява марката „Висше военновъздушно училище“, марката „БГА Балкан“ и думата българин по света. Самият Йордан Колев е пример – той и много други  български летци, които са се „хвърлили“ в международна среда с други закони, методика и школа, са доказали по брилянтен начин, че българинът може да се вписва във всякакъв международен екипаж, да бъде перфектен професионалист и изключително надежден – и като специалист, и като човек. „А това не е малко, защото тези хора, в своята среда, прославиха България и ние трябва да им отдадем дължимото“, подчерта още президентът Румен Радев.

 

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

3 юли 2020 | 14:02
Президентът Румен Радев присъства на тържественото освещаване на знамето на IX Етърски ученически гвардейски отряд при Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново.