ФОТО ГАЛЕРИЯ

Среща в Токио с министър-председателя на Виетнам  Нгуен Суан Фук, който представлява страната си на интронизацията на новия император на Япония Нарухито. Среща в Токио с министър-председателя на Виетнам  Нгуен Суан Фук, който представлява страната си на интронизацията на новия император на Япония Нарухито. Среща с ръководството на японската корпорация „Мейджи“. Среща с ръководството на японската корпорация „Мейджи“. Среща с ръководството на японската корпорация „Мейджи“. Среща с ръководството на японската корпорация „Мейджи“. Президентът Радев посети университета „Тойо“ в Токио, където изнесе лекция, посветена на перспективите за развитие на българо-японските отношения, и разговаря с ръководството на университета.   Президентът Румен Радев проведе среща в Токио с представители на водещи в света японски компании в областта на електрониката, енергетиката, козметиката, производството на храни и други, организирана от Японско-българския икономически комитет, председател Президентът Румен Радев проведе среща с проф. д-р Тацуро Мацумае – президент на Токайската образователна система, президент на Японската културна асоциация и председател на Японско-българската асоциация, както и с доктор Кийоши Ямада – ректор на Токайския Президентът беше удостоен с почетното звание  „Доктор хонорис кауза“ на университета Среща на президента Румен Радев с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе Среща на президента Румен Радев с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе
2019-10-22 15:53:00

Президентът Румен Радев е на посещение в Япония за интронизацията на новия император Нарухито

Държавният глава и съпругата му Десислава Радева присъстват на церемонията по интронизация на новия японски император Нарухито. 

По думите на държавния глава Румен Радев, приятелството и доверието са най-големият капитал на двустранното сътрудничество между България и Япония и са здрава основа за тяхното развитие в бъдеще, за още по-активно партньорство в икономиката, културата, науката и образованието.

През 2019 г. заедно отбелязваме и три годишнини в нашите отношения – 110 години от първите двустранни контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения и 60 години от тяхното възстановяване.

 

 

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

3 юли 2020 | 14:02
Президентът Румен Радев присъства на тържественото освещаване на знамето на IX Етърски ученически гвардейски отряд при Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново.