ФОТО ГАЛЕРИЯ

2020-09-12 17:15:00

Държавният глава и вицепрезидентът участваха в отбелязването на 141-годишнината на НСО

Националната служба за охрана отбеляза 141 години от основаването си на церемония, на която присъстваха държавният глава Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководният състав на НСО, служители и ветерани.

В приветствието си към служителите и ръководството на НСО президентът Румен Радев отбеляза, че службата е подложена на сериозни изпитания и на открити посегателства към целостта и същността й. "За тяхното преодоляване трябва ясно осъзнаване и ангажимент на политическата класа в посока на по-добра и адекватна на съвременните условия законова рамка, която да изчисти задачите, приоритетите, обхвата на действие, подчинеността и контрола върху НСО", заяви президентът.

По думите на Румен Радев е необходим и неотменим ангажимент на ръководството на Службата и на всеки служител, за да може НСО да се модернизира и да бъде на висотата на обществените очаквания. "Това означава ясна визия за развитие, ефективност в процесите на управление, на ресурсно осигуряване, на модела на ръководство, откритост на комуникацията, за да се гарантира прозрачност в дейността на Службата и високо доверие на българското общество", посочи държавният глава.

Президентът Румен Радев поднесе венец пред Паметния знак на достойно изпълнителите дълга си служители.

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

9 май 2021 | 12:12
Президентът и вицепрезидентът поднесоха цветя на Паметника на незнайия воин и пристстваха на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция.

24 април 2021 | 09:09
Залесяване в Планина Плана
Държавният глава откри в Плана планина инициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора“. Инициативата за залесяване ще се реализира на различни места в цялата страна с подкрепата на учебни заведения, неправителствени организации и доброволци два пъти годишно – пролет и есен.